Sony predalo v Q3 2017 len 3,4 miliónov Xperií (hospodárske výsledky)

Sony zverejnilo svoje výsledky hospodárenia za druhý fiškálny štvrťrok 2017, ktorý sa skončil 30. septembra, t.j. podľa nášho kalendára tretí kvartál. Celkové výnosy medziročne vzrástli, darilo sa hernej divízii i fotoaparátom. Predaje smartfónov mierne klesli.

Tržby firmy za všetky divízie spolu medziročne výrazne vzrástli. Kým pred rokom sa Sony podarilo vymazať straty z predchádzajúceho obdobia a dosiahlo čistý zisk 3,76 miliardy japonských jenov, v tohtoročnom treťom kvartáli sa akcionári tešili zo zisku 101,35 mld. JPY.

Mobilná divízia vykázala zmiešané čísla. Výnosy oproti minulému roku mierne stúpli zo 168,8 mld. japonských jenov na 172 mld. jenov, prevádzkový zisk sa naopak v Q3 2017 zmenil na prevádzkovú stratu 2,5 mld. JPY.

Za vyššími tržbami je vplyv devízových kurzov, stratu má podľa výrobcu na svedomí vyššia cena komponentov a nižšie dodávky smartfónov. Kým pred rokom sa predalo 3,5 milióna kusov Xperií, v tohtoročnom treťom kvartáli to bolo o 100-tisíc kusov menej. Sony predalo 3,4 milióna smartfónov.

V dôsledku negatívneho vývoja znížilo Sony svoju prognózu na celkový počet predaných Xperií o milión. Ešte v auguste bol predpoklad, že sa za celý rok 2017 predá 16,5 milióna kusov, v októbri výrobca upravil prognózu na 15,5 mil. predaných smartfónov.

Zdroj: sony.net

Diskusia k článku:

Začať diskusiu