Na Slovensko prichádza Sony Xperia XZ Premium Dual Rosso

Prémiový model s nadupanou výbavou príde čoskoro do slovenských obchodov v atraktívnej červenej farbe. Dostupný bude v dual SIM verzii.

K čiernej a striebornej pribudne o pár dní tretia farba, ktorú výrobca pomenoval Rosso a poteší najmä ženskú časť populácie, ale osloví možno aj mužov.

Telefón s elegantným dizajnom v sebe spája dve špeciality: 4K displej a 960 fps videá. Jemný displej si užijete najmä pri prezeraní 4K videí nahrávaných vylepšeným 19 Mpix fotoaparátom, alebo pri použití okuliarov na virtuálnu realitu. Spomalený úsek dlhý dve desatiny sekundy sa pri prehrávaní natiahne na šesť sekúnd.

Nevýhodou je záznam videa iba v HD rozlíšení a rýchle prehrievanie telefónu za slnečného dňa. Naše skúsenosti s touto funkciou a ukážku 960 fps videí nájdete v článku Najlepšie super spomalené videá zo slnečného Umagu (Sony Xperia XZ Premium v praxi).

Medzi kľúčové špecifikácie novinky patrí výkonný procesor Snapdragon 835, 4 GB operačná pamäť RAM, 64 GB úložisko a 3230 mAh batéria. 5,5'' displej chráni odolné sklíčko Gorilla Glass a smartfónu nechýba vodeodolnosť podľa štandardu IP65/68. Ako jeden z prvých modelov na svete podporuje LTE siete až do rýchlosti 1000 Mbps. V základnom infe nájdete podrobné špecifikácie telefónu a v recenzii Sony Xperia XZ Premium - zrkadielko, zrkadielko sa dočítate naše skúsenosti z testovania.

Aktuálne XZ Premium dostáva aktualizáciu na najnovší Android 8.0 Oreo. XZ Premium Rosso v dual SIM verzii bude dostupná od začiatku novembra 2017. V obchdoch s oficiálnou slovenskou distribúciou sa predáva za cenu približne 730 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu