Google Fotky už podporujú pohyblivé fotografie

Živé tzv. pohyblivé fotografie, ktoré zhotovíte iPhonom alebo novými Pixelmi si už môžete pozrieť aj v cloudovej službe Google Fotky.

Live Photos poznajú najmä majitelia iPhonov. Ide o funkciu, ktorá zosníma približne trojsekundový okamih pred a počas stlačenia spúšte fotoaparátu. Pri prezeraní v galérii iOS stačí na fotografiu zatlačiť prstom a "ožije". Aj so zvukom.

Nie každá momentka sa podarí. Hlavne keď fotíme deti alebo pohyb. Niekedy má fotený človek zatvorené oči, neskoro sa usmeje, otočí hlavu a podobne. Zo živej fotografie si ale môžete zvoliť ten správny okamih, ktorý sa vám páči najviac. Pri úprave máte na výber deväť snímok.

vľavo zobrazenie v iOS, vpravo na Androide

Živé fotografie s pohybom si môžete prezerať nielen v aplikácii Fotky na iOS, ale už aj v cloudovej službe Googlu. Pokiaľ na zálohovanie fotografií z iPhonu používate Google Fotky, pri prezeraní sa vám budú snímky hýbať dookola ako gif obrázky a budú sprevádzané zvukom a video. V mobilnej aplikácii i na webe. Živú fotografiu spoznáte podľa ikony vpravo hore, ktorou si pohyb zapínate a vypínate. Nedá sa ale vyberať medzi fotografiami, z ktorých je zložená ako v iOS.

Nedávno Google pre svoje Pixely druhej generácie sprístupnil niekoľko nových funkcií fotoaparátu a nechýba medzi nimi Motion Photo. Zrejme to bolo impulzom na pridanie podpory živých fotografií do Google Photos.

Diskusia k článku:

Dominik 24.10.2017 - 12:43

Super konečne, chcel by som sa opýtať je táto technologia aj na Samsung s8 alebo note 8 ? poprípade vedeli by ste odporučiť nejaku aplikáciu aby to na týchto MT fungovalo správne , btw. na HONOR 8 je možnoť fotit pohyblivé fotky, ale tak oproti plynulosti na iphone to nemá.

Celá diskusia 1 príspevok