Poradňa: Hľadáme najvýkonnejší dual SIM smartfón

Z hry síce vypadne Apple iPhone, no Samsung, Huawei, či ďalší už svoje vlajkové lode ponúkajú aj vo verzii pre dve SIM karty.

Náš víkendový seriál Poradňa je určený pre tých čitateľov Fony.sk, ktorých trápi nejaký problém s telefónom, mobilným operátorom alebo každého, kto hľadá nejaký špecifický mobil. Z redakčnej pošty zaslanej na redakcia@fony.sk každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku a tej sa budeme venovať formou takéhoto článku.

Tentokrát sa pokúsime pomôcť Karolovi: "Dobrý večer. Poraďte mi prosím najlepší dual SIM telefón na trhu. Na cene nezáleží. Najlepšie by bolo, keby na obidvoch kartách fungovalo 4G. Ďakujem veľmi pekne."

Dual SIM smartfóny už nie sú len výsadou B-čkových výrobcov z Číny. Vďaka zvyšujúcemu dopytu od zákazníkov začali prístroje s možnosťou využívať dve telefónne čísla od rôznych operátorov ponúkať mnohé značky. Ich presné schopnosti a parametre sa však niekedy nedočítate v ponuke e-shopov ani na webstránkach samotného výrobcu.

V prípade niektorých modelov po vložení druhej SIM prídete o možnosť využívať pamäťovú kartu, pretože používajú tzv. hybridný slot. Iné modely zas ponúkajú 4G / LTE len na primárnom SIM slote, druhý si musí vystačiť s 3G alebo dokonca iba 2G konektivitou. Smartfóny s procesormi Qualcomm Snapdragon 615 a novšími by však už mali ponúkať 4G na oboch pozíciách pre SIM kartu. To, z ktorej karty chcete svoj dátový balík čerpať, prepínate v nastaveniach operačného systému Android.

4G na oboch SIM kartách podporuje napríklad najnovší Huawei Mate 10 Pro so 6-palcovým Full HD+ displejom a pomerom strán 2:1. OLED panel využíva takmer celú prednú stranu, čítačku odtlačkov prstov preto nájdeme na chrbte, pod dvojicou objektívov s maximálne 20 Mpix rozlíšením a optickou stabilizáciou.

Pro v redakcii aktuálne testujeme a kompletnú recenziu či článok s ukážkovými fotografiami si budete môcť prečítať už o pár dní. Zatiaľ nás zaujala najmä 4000 mAh batéria s podporou rýchleho nabíjania a možnosť pripojiť mobil k TV či monitoru cez USB-C. Následne sa zobrazí rozhranie blízke desktopovým Windows.

Jednoduché prepínanie by mal ponúkať tiež OnePlus 5 s výkonným Snapdragonom 835, 6 alebo 8 GB RAM a 64 alebo 128 GB úložiskom. Full HD displej dostal 5,5-palcové rozlíšenie a duálny fotoaparát dve rôzne ohniská. Širokouhlý vytvorí 16 Mpix zábery a teleobjektív až 20 Mpix snímky. Výhodou tohto modelu bude najmä nižšia cena. Kým na Huawei si budete musieť pripraviť 799 eur, OnePlus získate už od 499 eur.

Recenzia: OnePlus 5 - do prvej ligy chýba už len vodeodolnosť

V oficiálnej slovenskej distribúcii priamo z webu Samsung.sk si môžete objednať aj Galaxy S8+ Duos alebo Galaxy Note 8 Duos. Nepochybne sa jedná o dvojicu najvýkonnejších mobilov na trhu s najlepšími fotoaparátmi. Je len na vás, či chcete o niečo väčší displej a dotykové pero, alebo sa uspokojíte so štíhlejším súrodencom.

Recenzia: Samsung Galaxy S8+ - plus šestnásť percent

Recenzia: Samsung Galaxy Note 8 - vitaj späť

Takto fotí Samsung Galaxy Note 8

V tomto prípade sa Karol môže rozhodnúť na základe našich recenzií. Odvážlivci možno zoženú aj dual SIM verzie LG G6 alebo HTC U11.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

Nightmare 21.10.2017 - 17:02

ja by som sa rozhodoval medzi OP 5 a S8/Note 8 asi by vyhral ten Note 8

Borland21.10.2017 - 18:14 Trvalý odkaz

Mam Note8 dual. Pytaj sa, ak nieco potrebujes.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne21.10.2017 - 19:23 Trvalý odkaz

Kvalita a vlastnosti zodpovedajú cene. Oneplus5 je polovica z Note8 :)

David22.10.2017 - 14:44 Trvalý odkaz

Ja silno uvažujem o mate 10 pro dual, ale chcem ešte počkať či nebude trpieť neduhmi. Momentálne mám p10 dual a som spokojný, oveľa spokojnejší ako predtým s S8. Čitateľ asi myslel tou podporou 4G asi súčasne na oboch kartách v reálnom čase. No myslím, že toto nefunguje u žiadnej značky. Vždy si treba prepínať z ktorej sim karty pôjde dátová prevádzka, teda nie je možné využívať 4G dáta z oboch sim kariet súčasne. Do Samsungu už nejdem z dôvodu nekvalitných čítačiek odtlačkov a nevyhovujúcemu zakrivenému displeju a rôznych inovácií ako stredové tlakové tlačidlo, ktoré sa nedá vypnúť a pri chôdzi v džínsach sa kadečo stláča, Bixby tlačidlo atď. Oneplus5 má dosť mizerný fotoaparát a nekvalitné nahrávanie videa, za to má najlepšiu výdrž na batériu napr. v porovnaní s s8+/Note8/Iphone8+. Vybrať si je každopádne ťažké, vždy záleží od človeka, čo od smartfónu očakáva a ktoré funkcie najčastejšie využíva.

Scotty22.10.2017 - 15:09 Trvalý odkaz

Nazvať že má oneplus 5 mizerný fotoaparát mi príde dosť odvážne tvrdenie

Celá diskusia 13 príspevkov