Alcatel Idol 5 a Idol 5S na Slovensku

Septembrové novinky radu Idol sa už dostávajú na pulty slovenských obchodov. Ponúkajú 5,2-palcový Full HD displej, čítačku odtlačkov a kovovú konštrukciu.

Alcatel Idol 5 je nástupca minuloročného modelu Alcatel Idol 4. Sklenenú zadnú stenu vystriedala kovová konštrukcia. Veľkosť displeja ani jeho rozlíšenie sa nezmenili. Telefón dostal 5,2-palcovú Full HD obrazovku. Vo vnútri nájdeme osemjadrový procesor MediaTek MT6753, 3 GB operačnú pamäť RAM a 16 GB úložisko. Operačný systém Android beží vo verzii 7.0 Nougat.

Zadný 13-megapixelový fotoaparát s clonovým číslom f/2.0 dokáže nahrávať videá vo Full HD rozlíšení, predná 5 Mpix kamera so svetelnosťou f/2.4 a prisvetlovacou diódou nahráva maximálne HD videá. Alcatel v špecifikáciách upozorňuje na 1,2 W reproduktor, čítačka odtlačkov sa nachádza na zadnej strane. Kompletné informácie o výbave sa dočítate v základnom infe.

Lepšie vybavená verzia Alcatel Idol 5S má dvojnásobne veľké úložisko, výkonnejší procesor Helio P20 a 3,6 W stereo reproduktory. Full HD displej s 5,2'' uhlopriečkou je na oboch modeloch takmer rovnaký. Idol 5S však chráni sklíčko Gorilla Glass a mobil vydrží náhodné postriekanie vodou. Hlavný fotoaparát ponúkne 12-megapixelové rozlíšenie, predná kamera 8 Mpix. V bočnej stene nájdeme programovateľné tlačidlo Now, ktoré poslúži na rýchle spustenie vybraných aplikácií. Všetko dôležité o sa dočítate v článku Základné info: Alcatel Idol 5S.

Idol 5 v metalickej čiernej farbe kúpite za odporúčanú cenu 239,99 eur, Idol 5S v kovovej sivej sa predáva za 399,99 eur. Spolu s telefónmi odštartoval Alcatel aj predaj okuliarov pre virtuálnu realitu, ich cena je stanovená na 49,99 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu