Cube iWork 1X

Lacný tablet s 11,6'' Full HD displejom, štvorjadrovým Intel Atom procesorom, 4 GB operačnou pamäťou a možnosťou prepínania medzi Android a Windows.

Základné parametre:

OS: Android 5.1 Lollipop + Windows 10

chipset: Intel Atom X5-Z8350

procesor: štvorjadrový 1,9 GHz

grafický procesor: Intel HD Graphics

frekvencie: nepodporuje

rozmery: 298 x 180 x 9 mm

hmotnosť: 759 gramov (overené)

displej: 11,6'' (294 mm), IPS, 1080 x 1920 b.

zadný fotoaparát: nie

predný fotoaparát: 1,9 Mpix, video HD (30 fps), FF

pamäť: 64 GB + 4 GB RAM + microSD

globálny prenos dát: nepodporuje

lokálny prenos dát: Bluetooth, Wi-Fi, microUSB, USB OTG, microHDMI, USB type-A 3.0

ostatné:stereo repro, audio jack, informačná dióda

dual SIM: nie

batéria: 8500 mAh, výmena v servise

Neobsahuje/nepodporuje: GPS, Glonass, BDS, FM rádio, NFC, IrDA (infraport), čítačka odtlačkov, zvýšenú odolnosť voči vode, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie

Pravdepodobná cena a dostupnosť: 200 eur / v predaji

Recenzia: Cube iWork1X - obojživelník s Androidom aj Windowsom (29. 10. 2017)

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Záujem o tablety sa postupne zmenšuje, no v Číne nové naďalej pribúdajú. Novinka od spoločnosti Cube prináša netradičný 11,6-palcový IPS displej s pomerom strán 16:9 a Full HD rozlíšením. Tablet tak bude vhodný na pozeranie videí a hranie hier, no menej už na čítanie. Najzaujímavejšou funkciou tabletu je možnosť prepínania medzi operačnými systémami Windows 10 a Android 5.1. Vďaka tomu môžete tablet používať na serióznu prácu aj konzumáciu obsahu. Prepnutie medzi operačnými systémami však vyžaduje reštart.

Tablet s hrúbkou až 9 mm nepatrí medzi najtenšie. Hrubšiu konštrukciu má z časti na svedomí veľká 8500 mAh batéria. Nabíjanie zabezpečuje bežná 2A nabíjačka a microUSB kábel, očakávať môžete preto veľmi dlhé nabíjanie. Telo tabletu je plastové, zadná časť imituje hliník. Nad displejom sa nachádza predná kamera s rozlíšením iba 1,9 Mpix a nahrávaním HD videí.

Rôznorodosť portov patrí medzi silné stránky tohoto tabletu. iWork 1X je vybavený často používaným microUSB, ale aj klasickým veľkým USB type-A 3.0. To oceníte najmä v režime Windows, kedže poľahky pripojíte k tabletu USB kľúč či iné príslušenstvo bez nutnosti použitia redukcie z microUSB. Tablet je tiež možné pripojiť k monitoru alebo televízii cez microHDMI konektor. Nechýba ani slot pre microSD karty, ktoré vám umožnia rozšíriť vnútornú 64 GB pamäť. Tá sa totiž delí medzi oba operačné systémy.

O výkon sa stará štvorjadrový procesor Intel Atom X5-Z8350 s taktom 1,9 GHz, ktorý zabezpečuje kompatibilitu s oboma operačnými systémami. Pri multitaskingu oceníte 4 GB operačnú pamäť. Dokúpiť si môžete aj hardvérovú klávesnicu, ktorú pripevníte magnetickým konektorom.

Cube iWork 1X je už v predaji u rôznych zahraničných internetových predajcov, dostupnosť na Slovensku je nepravdepodobná. Cena sa zvyčajne pohybuje okolo 200 €.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu