Facebook oddelil príspevky priateľov od sledovaných stránok

Posledná aktualizácia priniesla oddelenie príspevkov priateľov od stránok, ktoré sledujete. Nájdete ich v sekcii Prieskumník. Zároveň pribudlo aj Krízové centrum, kde nájdete upozornenia na krízové udalosti vo svete.

Najnovšie už nebudú príspevky stránok, ktoré sledujete, zamiešané medzi príspevkami vašich priateľov. Nájdete ich oddelené v sekcii Prieskumník. Výnimkou sú sponzorované, teda platené príspevky, ktoré sa zobrazujú tak, ako doteraz.

Je to len špekulácia, no možno chce Facebook týmto dosiahnuť nielen oddelenie obsahu, ale aby stránky platili za svoj zverejnený obsah. Dosah na ľudí, ktorým sa príspevky budú zobrazovať v Prieskumníkovi, pravdepodobne klesne.

Druhou novinkou je Krízové centrum. Nájdete tu informácie o nedávnych krízových udalostiach vo svete. Pokiaľ sa niekto z vašich priateľov nachádza v postihnutej oblasti, môžete použiť Kontrolu bezpečia na overenie, že je v poriadku.

Môžete tu ponúknuť svoju pomoc, prispieť do zbierky a pozvať priateľov na vyzbieranie peňazí pre zbierku, ktorá vás oslovila.

Nové funkcie sú sprístupňované všetkým používateľom postupne. Je preto možné, že sa vám vo webovej alebo mobilnej verzii objavia neskôr.

Mimochodom, na novú funkciu Facebooku sme upozornili už dávnejšie na našom instagramovom účte.

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 19.10.2017 - 14:18

Príspevky od stránok, ktoré sledujete, sme presunuli do Prieskumníka, aby sa vám ľahšie prezerali aktuality od priateľov. Veď to pre naše "dobro", žiadne prachy za tým nevidím :-))

Tomas19.10.2017 - 15:06 Trvalý odkaz

Som jediny komu chyba jednoduchost a prehladnost prvych verzii Facebooku a Messengeru? Zda sa mi, ze s kazdou aktualizaciou je to menej a menej prehladne.

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy19.10.2017 - 16:19 Trvalý odkaz

ved toto prebehlo pred viac ako 2 tyzdnami. pruser ziadny alternativny FB klient na to nebol pripraveny :)

Lenka Ivančíková19.10.2017 - 16:45 Trvalý odkaz

pred dvomi tyzdnami bola len testovacia faza, zobrazovalo sa to len niektorym pouzivatelom. od dnes je to globalne

Loki_sg119.10.2017 - 16:55 Trvalý odkaz

Testovacia fáza prebiehala už minimálne pol roka počas ktorej to menili a viac krát to bolo oddelené a následne opäť spolu.

Celá diskusia 21 príspevkov