Podvodníci to opäť skúšajú. Slovákov prezváňajú z Libérie

Na slovenské mobily opäť volajú zahraničné čísla, tentoraz s exotickou predvoľbou +231. Pokiaľ číslo nepoznáte a nemáte známeho v Líberii, nevolajte späť.

Začiatkom mája sme vás informovali o zahraničných číslach, ktoré prezváňali mobily Slovákov. Neznáme čísla s predvoľbou exotických krajín Somálska, Zanzibaru či Novej Guinei sa objavovali na displejoch telefónov množstva zákazníkov všetkých slovenských operátorov.

V týchto dňoch sa situácia opakuje. Tentoraz sú to hovory z Libérie. Telefónne číslo s predvoľbou +231 prezvonilo aj redakčný iPhone. Pokiaľ hovor prijmete, nebude vás to stáť ani cent, problém nastane vtedy, keď na číslo zavoláte späť. "Prezváňači" z vás chcú vylákať peniaze, pretože zinkasujú časť peňazí z ceny vášho hovoru. Za minútu hovoru zaplatíte podľa cenníka svojho operátora od jedného po takmer štyri eurá.

Preto na zahraničné čísla mimo krajín Európskej únie radšej nevolajte späť. Mohli by ste byť nemilo prekvapení z výšky faktúry. Na ostražitosť pri volaní späť na neznáme čísla pred rokmi varoval aj telekomunikačný úrad. Nie je to teda nič nové, podvodníci sa snažia zarobiť na neopatrnosti a zvedavosti majiteľov mobilných telefónov už dlho.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu