Nuraphone: Bluetooth slúchadlá, ktoré sa prispôsobia vášmu sluchu

Zvuk vyladený individuálne pre vaše uši získate už za 60 sekúnd od nasadenia slúchadiel. To všetko bez toho, aby ste stlačili čo i len jedno tlačidlo. Môže za to self-learning engine, ktorý spolupracuje s vašim uchom.

Dnes máme na trhu veľké množstvo rôznych slúchadiel. Bez ohľadu na špecifikácie asi nenájdeme také, ktoré by zneli všetkým ľuďom rovnako dobre. Je to preto, že každý z nás má na zvuk individuálne požiadavky a každé ucho ho vníma trochu inak. Tento problém chce vyriešiť firma Nura, ktorá predstavila inteligentné bezdrôtové slúchadlá Nuraphone. Ich hlavnou výhodou je, že sa dokážu automaticky prispôsobiť tomu, ako vaše ucho vníma hudbu.

To všetko vďaka self-learning enginu, s pomocou ktorého Nuraphone do vášho ucha vysielajú škálu tónov. Ten meria veľmi slabý zvuk, ktorý vaše ucho vytvára v reakcii na tóny. Zvuk prechádzajúci cez slimáka v uchu rozvibruje ušný bubienok, ktorý je zodpovedný za interpretáciu tónov. Jeho vracajúca sa zvuková vlna je informáciou o tom, ako dobre ste daný zvuk počuli. Nuraphone vďaka veľmi citlivému mikrofónu tento mimoriadne tichý zvuk detekujú, čím dokážu presne zmerať citlivosť vašich uší.

Následne vám vytvoria zvukový profil, ktorý je prispôsobený vášmu sluchu. Celý tento proces sa deje automaticky a trvá asi 60 sekúnd. Zvukový profil uložený v mobilnej aplikácii potom tvaruje vašu hudbu tak, aby sa zhodovala s vašim sluchovým systémom a počuli ste všetky detaily. Výrobca sľubuje krištáľovo čistý zvuk pri zachovaní basov.

Nuraphone sú dostupné na stránke výrobcu za 399 eur. Dodávajú sa s puzdrom a USB káblom, ktorý slúži na nabíjanie.

Výrobca ponúka tiež voliteľné príslušenstvo, ako napríklad analógový kábel s 3,5 mm jackom či Lightning kábel. Mobilná aplikácia spravujúca uložené profily je dostupná pre operačné systémy Android a iOS.

Zdroj: nuraphone.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 15.10.2017 - 01:20

tipujem ze to bude tak na 50% hlasitosti na akej bezne pocuvam v sluchadlach hudbu.

markos918.10.2017 - 12:59 Trvalý odkaz

neviete poradiť bluetooth slúchadla za normálnu cenu? na telku aj na iPhone, ďakujem

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne18.10.2017 - 13:33 Trvalý odkaz

zalezi aky styl/velkost chces. na iPhone su najlepsie AirPods, mozno nejake beats (drahe). Mne sa pacia Marshall Major II BT za nejaku stovku. Vsetky lepsie stuple do usi su tiez 60-100 eur. Ja mam JBL Reflect Mini BT. Je to taky trosku iny zvuk, chce to zvyk, basy tam su, nie velmi vyrazne, zato je ale celkom vyvazeny.

markos918.10.2017 - 14:22 Trvalý odkaz

tie marshall major II BT mam vo vyhlade, v alze stoja 64.99eur teraz, no a aj airpods sa mi pacia, aj ked tie su poriadne drahe, 179eur je dost a ak hraju ako obycajne kablikove za 25eur tak neviem ci stoja za to, ako zvuk m staci len ta cena je podla mna odtrhnuta..

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne18.10.2017 - 14:29 Trvalý odkaz

Tak ale zas maju funkcie o ktorych kablikove mozu snivat. ovladas ich poklepanim po sluchadle, ked si vyberies jedno z ucha v druhom ti prepne na mono zvuk aby si neprisiel o zvukove informacie. A praveze, to, ze maju zvuk ako kablikove je super, nie kazdy bluetooth headset to dokoaze

Celá diskusia 19 príspevkov