Na Sony Xperiu X si môžete nainštalovať OS Sailfish X

Majitelia Xperie X si môžu na svoj android nainštalovať operačný systém fínskej spoločnosti Jolla, ktorá stojí za vývojom platformy Sailfish. Nie je však zadarmo.

Firma Jolla začala pred dvomi dňami predávať svoj otvorený operačný systém určený pre mobilné zariadenia. Prvýkrát ho uviedla v roku 2012 a postupne prišli na svet smartfón i tablet. Neskôr začala Jolla spolpuracovať so Sony a výsledkom je sprístupnenie operačného systému Sailfish X pre minuloročný model Sony Xperia X.

Ponuka je určená najmä fanúšikom systému a vývojárom. Pripravte sa na to, že niektoré funkcie nebudú zatiaľ použiteľné. Ide o Bluetooth, barometer, krokomer, čítačku odtlačkov a FM rádio.

Majitelia Xperie X, ktorí budú chcieť Sailfish X vyskúšať, však musia za novú plafromu zaplatiť 49,90 €. Produkt si môžu zakúpiť na stránke shop.jolla.com a spolu s ním získajú aktualizácie a podporu po dobu jedného roka. Inštaláciu systému odporúčame len skúseným používateľom.

V súčasnosti je OS Sailfish X dostupný na stiahnutie v krajinách Európskej únie, Nórsku a vo Švajčiarsku. Na inštaláciu potrebujete počítač s Windows, pokyny pre Mac zariadenia prídu neskôr.

Zdroj: jolla.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user zedenko@gmail.com

Ronn 13.10.2017 - 15:45

Kupit si toto v cene win10, aby si z mobilu urobil tazitko? :)))

Celá diskusia 1 príspevok