IHS Markit: najpredávanejším smartfónom v prvom polroku bol iPhone 7

Minuloročná vlajková loď Applu je podľa rebríčka firmy IHS Markit najžiadanejším modelom prvej polovice tohto roka. Jej najväčší konkurent Samsung Galaxy S8 skončil až na piatom mieste.

Spoločnosť IHS Markit je známa v oblasti analýz a expertízy pre rôzne odvetvia na trhu, ktoré poháňajú svetovú ekonomiku. Najnovšia zverejnená analýza sa týka predaja smartfónov a výsledky hovoria, že najpredávanejším telefónom prvej polovice tohto roka je Apple iPhone 7. Hneď za ním nasleduje iPhone 7 Plus a na tretej priečke sa umiestnil cenovo dostupný Samsung Galaxy Grand Prime Plus.

Štvrté miesto patrí iPhonu 6S a prvú päťku uzatvára aktuálna vlajková loď Samsungu Galaxy S8, za ktorým nasleduje väčší súrodenec Galaxy S8 Plus.

Napriek tomu, že modely iPhone 7 sú na prvých dvoch miestach, počet dodaných kusov bol v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi 6S a 6S Plus nižší. Tie vrátane iPhonu 6 patrili k najobľúbenejším modelom v rokoch 2015, 2016 a 2017. Ich trhový podiel však postupne klesal z 10 % na 7 % a tento rok dosiahol 5 %. Samsung Galaxy S8+ sa umiestnil na šiestom mieste a jeho predaj bol porovnávaný s modelom Galaxy S7 Edge, ktorý bol v minulom roku na štvrtom mieste.

IHS Markit tvrdí, že tento pokles modelu Galaxy S8+ je spôsobený v dôsledku neskoršieho uvedenia vlajkových lodí od Samsungu, ktoré vyšli v apríli, teda o mesiac neskôr než obvykle. Ich celkový predaj nedokázal prekonať modely Galaxy S7 a S7 Edge. Aktuálny rebríček TOP 10 najpredávanejších telefónov obsahuje päť modelov značky Samsung, štyri zariadenia Apple a jeden smartfón od firmy Oppo.

Zdroj: ihsmarkit.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu