Nokia 8 sa predáva už aj na Slovensku

Aktuálna vlajková loď s 5,3-palcovým QHD displejom a duálnym fotoaparátom s optikou Carl Zeiss je dostupná aj v slovenských obchodoch.

V polovici augusta uviedla forma HMD Global očakávaný top model. Po zlých skúsenostiach s oneskorenou distribúciou starších modelov Nokia 3, 5 a 6 výrobca príjemne prekvapil. Výborne vybavený dual SIM android nájdete aj v našich obchodoch.

Nokia 8 má kovové telo, špičkovú výbavu a je odolná voči ošplechnutiu vodou. Spĺňa certifikáciu IP54, takže sa nemusíte obávať telefonovania v daždi, na ponáranie do vody však zabudnite. IPS displej s 5,3'' uhlopriečkou má jemné rozlíšenie 1440 x 2560 bodov, pod ním sa nachádza čítačka odtlačkov. Je teda na mieste, kde ju v redakcii vidíme najradšej.

O výkon Nokie 8 sa stará čipset Snapdragon 835 a 4 GB operačná pamäť RAM. Vnútorné 64 GB úložisko si môžete rozšíriť microSD kartami, prídete tým však o dual SIM funkciu. Lákadlom Nokie 8 je duálny 13 Mpix fotoaparát. Jeden sníma farebne, druhý monochromaticky. Rovnaké rozlíšenie ponúka predná širokouhlá kamera. Všetky snímače sa pýšia optikou od známej firmy Carl Zeiss, s ktorou Nokia spolupracovala aj v minulosti. Podrobné špecifikácie sa dočítate v základnom infe.

Nokia 8 je v slovenských obchodoch dostupná za 599 eur. Na výber sú zatiaľ dve farebné verzie: modrá a strieborná. Atraktívna oranžová je v ponuke Alzy s nespresneným dátumom dodania.

Diskusia k článku:

AdoP 12.10.2017 - 07:51

Keby to malo aj ventil na nafukovanie, dost rychlo by sa to zvacsilo na clnok alebo plt. Ved displej 5,3 uz nie je az taky maly. :) lepsie je na tom tabletofon, to skor. Inac to vyzera na pekny kusok.

Celá diskusia 1 príspevok