Nový iPad Pro vraj dostane TrueDepth kameru a Face ID

Spolu s iPhonom X predstavil Apple novú funkciu na rozoznávanie tváre. Pomocou TrueDepth kamery ju môžete využiť na odomknutie zariadenia alebo pri platení cez Apple Pay. Podľa analytika by ju mal dostať aj pripravovaný iPad Pro.

O novom iPade Pro, ktorý by mal byť predstavený budúci rok toho zatiaľ veľa nevieme. Nástupca najvybavenejšieho tabletu od Apple pravdepodobne ponúkne vyšší výkon a jeho ostatné funkcie zatiaľ môžeme len odhadovať. Podľa analytika z KGI Securities by mal ponúknuť TrueDepth kameru, s ktorou bol predstavený iPhone X. Tá za pomoci neurónovej siete a funkcie Face ID dokáže rozoznať vašu tvár, čo využijete pri odomykaní zariadenia alebo realizácii platieb cez Apple Pay.

Analytik Ming-Chi Kuo verí, že sa bude Apple snažiť s iPadom Pro priniesť tú najlepšiu technológiu, ktorú má, podobne ako v prípade iPhonu X. Okrem toho dodáva, že TrueDepth kameru by mali mať aj všetky modely iPhonov predstavené v roku 2018. Na obdobe Face ID pracujú podľa viacerých zdrojov aj iní výrobcovia, ktorí sa predtým snažili dostať čítačku odtlačkov prstov pod displej, no bezvýsledne.

Nevýhodou TrueDepth kamery je však náročná výroba, ktorá môže byť príčinou meškania dodávok nových iPhonov X. Štart predaja je naplánovaný na 3. novembra, predobjednávky budú spustené 27. októbra. Pokiaľ sa potvrdia problémy pri výrobe, dodávky neuspokoja očakávaný dopyt. Nových iPadov Pro by sme sa mali dočkať niekedy v prvej polovici budúceho roka.

Zdroj: phonearena.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu