Na jeden záber: Sony Xperia XA1

Takmer pol roka po textovej recenzii pribudol na našom YouTube kanáli druhý pohľad kolegu Richarda na päťpalcový android s kvalitnou konštrukciou a prednou 8 Mpix kamerou s automatickým zaostrovaním.

Sony Xperia XA1 má známy dizajn, zaoblené bočné steny a pevnú konštrukciu, na ktorej ale chýba čítačka odtlačkov. Smartfón strednej triedy ponúka 5-palcový HD displej a slušný 23-megapixelový fotoaparát, ktorý rýchlo spustíte stlačením spúšte v pravej bočnej stene. Predná 8 Mpix kamera prekvapila automatickým zaostrovaním. Kvalitu fotografií a videí obidvoch fotoaparátov si môžete pozrieť v článku Takto fotí Sony Xperia XA1 + videá z mobilu.

Na prednej strane sa nedajte pomýliť malými výrezmi hore i dole, ktoré vyzerajú ako mriežky reproduktorov. Xperia XA1 neponúka stereo reprodukciu, ale má iba jeden reproduktor, a to so slabou hlasitosťou. Batéria s 2300 mAh kapacitou podporuje nielen rýchle, ale aj adaptívne nabíjanie Qnovo. Nabíja sa však pomaly, z nuly na 100 % to kolegovi Tomášovi trvalo 161 minút.

Všetko podstatné o XA1 sa dočítate v našej podrobnej recenzii a komu sa nechce čítať, to dôležité sa dozviete v našej tradičnej videorecenzii. Koho zaujímajú kompletné špecifikácie, nájde ich v základnom infe.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu