Google získal 26 partnerských firiem na výrobu oficiálneho príslušenstva

Cieľom programu Made for Google bude výroba oficiálneho príslušenstva od tretích strán. V zozname firiem sa nachádzajú napríklad Under Armour, Griffin, Panzer Glass či ďalšie.

Oficiálne predstavenie telefónov Google Pixel 2 a Pixel 2 XL prinieslo aj niekoľko ďalších noviniek. Nájdeme medzi nimi nové bezdrôtové slúchadlá, Pixelbook či inteligentný reproduktor. Okrem toho sme videli aj nový program Made for Google, ktorý predstavil partnerstvá s 26 firmami. Ich úlohou bude výroba oficiálneho príslušenstva na produkty od Googlu.

V zozname firiem sa nachádzajú Incipio, Moshi, Belkin, tech21, Anker, Libratone, Invisible Shield, Bellroy Power Support, Kate Spade, dBrand, Life Proof, Oh Joy!, Zoindustries, Monster, The Mint Gardener, Panzer Glass, Under Armor, Urbanears, Speck, AIAIAI, Otterbox, Griffin, M a Stuftcool. Očakáva sa, že sa postupne zoznam partnerských firiem rozšíria o ďalších výrobcov. Spotrebitelia by mali mať pocit, že si kupujú oficiálne príslušenstvo, ktoré je vyrobené presne na mieru a na základe požiadaviek Googlu.

Každé certifikované príslušenstvo bude dôkladne testované a ponesie logo Made for Google. Niektoré kusy bude možné zakúpiť aj v oficiálnom Google obchode. Apple má podobný program už roky a vysoké ceny príslušenstva tak nie sú už iba jeho výsadou. Napríklad za redukciu z USB-C na 3,5 mm jack vhodnú k novým Pixelom 2 si od vás Google vypýta 20 dolárov, v nemeckom obchode 20 eur. Dokonca adaptér Moshi, ktorý dovolí nabíjanie a počúvanie hudby naraz, stojí v Google Store 44,95 USD, redukcia Belkin s rovnakou funkciou má v Apple Store o 10 dolárov nižšiu cenovku.

Zdroj: phonearena.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu