V Európe sa začal predávať Xiaomi Mi A1. Kúpite ho aj na Slovensku

Nedávno predstavený 5,5-palcový dual SIM s čistým Androidom sa objavil v ponuke niekoľkých európskych krajín. Už pri uvedení výrobca avizoval, že sa dostane aj na slovenský trh. Cenou príjemne prekvapil.

Pred mesiacom uviedlo Xiaomi smartfón, v ktorom nebeží známa používateľská nadstavba MIUI, ale čistý Android 7.1.1 Nougat. MIUI je obľúbené pre množstvo podrobných nastavení, doplnkových funkcií a ovládaní gestami. Výrobca sa rozhodol vyjsť v ústrety aj záujemcom o smartfón s Androidom bez úprav.

Výsledkom je Xiaomi Mi A1, ktorý vychádza z modelu Mi 5X. Ten sme už stihli otestovať a jeho podrobnú recenziu si môžete prečítať v tomto článku. Dizajn i hardvérová výbava obidvoch modelov je úplne rovnaká, Mi A1 sa odlišuje iba čistým systémom bez úprav. Je zaradený do programu Android One, takže je isté, že dostane nielen Android 8.0 Oreo, ale aj jeho nástupcu Android P.

Medzi kľúčové špecifikácie patrí 5,5'' Full HD displej, Snapdragon 625, 4 GB RAM, 64 GB úložisko a duálny 12 Mpix fotoaparát. Keďže má s Mi 5X rovnaký fotoaparát, dá sa očakávať, že bude ponúkať podobnú kvalitu fotografií. Skúšobné snímky a videá nájdete v článku Takto fotí Xiaomi Mi 5X. Na zadnej strane sa pod objektívmi fotoaparátov nachádza i čítačka odtlačkov prstov. Dobrou správou je prítomnosť 800 MHz frekvencie LTE. Kompletné špecifikácie nájdete v základnom infe.

Xiaomi Mi A1 je dostupné v troch farebných verziách: čiernej, zlatej a ružovej. Cena sa v slovenských obchodoch pohybuje okolo sumy 249 eur. Nájdete ho v ponuke overených obchodov, ako je napríklad Alza, Mall, Nikita či Mobilonline.

Zdroj: heureka.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu