Na jeden záber: Sony Xperia XA1 Ultra

Videorecenzia androidu s výborným šesťpalcovým displejom, množstvom šikovných funkcií a 16 Mpix prednou kamerou, ktorej nechýba automatické zaostrovanie ani optická stabilizácia.

Sony Xperia XA1 Ultra sa na prvý pohľad líši od súrodencov displejom, ktorý má bočné strany natiahnuté na maximum. Široké okraje nad i pod displejom tu však ostali. Ide o veľké šesťpalcové zariadenie. Na výšku má 165 milimetrov, hmotnosť atakuje 190-gramovú hranicu. Kolega Matej, ktorý tento tabletofón otestoval, veľký displej s Full HD rozlíšením v recenzii pochválil. Xperia ponúka množstvo funkcií pre zväčšovanie textu či prostredia a nechýba jej možnosť ovládania jednou rukou.

Škoda, že výrobca nepridal vodeodolnosť či stereo reproduktory a prekvapí aj absencia čítačky odtlačkov, ktorá sa stáva samozrejmosťou aj v nižšej cenovej kategórii. Xperia XA1 Ultra láka na prednú s 16-megapixelovým rozlíšením, automatickým zaostrovaním, optickou stabilizáciou obrazu, clonovým číslom f/2.0 a prisvetľovaciou LED diódou. Zadný 23 Mpix fotoaparát zvládne nahrávať "len" Full HD videá.

O kvalite obidvoch fotoaparátov sa dočítate v článku Takto fotí Sony Xperia XA1 Ultra. Kompletné špecifikácie sa nájdete v našom tradičnom základnom infe.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu