Google vraj pripravuje smart reproduktor s displejom

Novinka chce konkurovať stereo reproduktoru Amazon Echo Show, ktorý ponúka 7’’ displej a 5 Mpix prednú kameru. Malo by ísť o zariadenie určené na konzumáciu obsahu služieb YouTube, Netflix či Google Photos.

Inteligentný reproduktor Amazon Echo zaznamenal prekvapivý úspech, na ktorý postupne reaguje konkurencia. Google odpovedal zariadením Home, nových zástupcov Home Mini a Max sme videli na včerajšej konferencii. Svoje verzie smart reproduktorov pripravujú aj Samsung či Sony.

Amazon medzitým predstavil svetu novinku Amazon Echo Show, ktorá okrem kvalitného zvuku ponúka tiež 7-palcový displej. Najnovší prieskum ukazuje, že práve tento výrobca ovláda viac než 70 % trhu s inteligentnými reproduktormi, o ktorý sa snaží aj Google. Tomu patrí aktuálny podiel približne 25 %.

Najnovšie informácie pochádzajúce od rôznych zdrojov tvrdia, že Google už pracuje aj na konkurentovi Amazon Echo Show, ktorý by mal priniesť podobný 7'' displej. Zariadenie má byť údajne známe pod kódovým označeným Manhattan a menu má zahŕňať aplikácie YouTube, Google Photos či Netflix. Vďaka prednej kamere nad displejom by mala byť k dispozícii aj funkcia videohovor. Rovnako ako Google Home, aj pripravovaná novinka bude vraj schopná ovládať ďalšie inteligentné zariadenia v domácnosti, napríklad televízory, svetlá a podobne.

V novom inteligentnom reproduktore od Googlu by mal bežať operačný systém Android. Jeho vydaniesa očakáva v prvej polovici budúceho roka. Do tej doby by mali svoje novinky v tomto segmente predstaviť aj firmy Microsoft (Invoke), Sony či Apple.

Zdroj: phonearena.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu