Google uviedol bezdrôtové slúchadlá, Pixelbook a inteligentný reproduktor

Včerajšia konferencia priniesla hardvérové a softvérové novinky, ktoré ukazujú smerovanie spoločnosti. Videli sme nielen novú generáciu smartfónov, ale aj vynovený headset pre virtuálnu realitu, bezdrôtové slúchadlá či nový Pixelbook.

Na jeseň zvyknú veľké spoločnosti predstavovať novinky pre vianočný trh a budúci rok. Google nie je výnimkou a októbrová hardvérová konferencia priniesla viacej zariadení, než sme pôvodne očakávali.

Najvýznamnejšou novinkou je dvojica smartfónov Pixel 2 a Pixel 2 XL. Google sa pri týchto smartfónoch zameral na fotoaparáty, ktoré podľa DxOMark prestavujú úplnú špičku na trhu a prekonávajú dokonca iPhone 8 Plus či Samsung Galaxy Note 8, ktoré boli na vrchole rebríčka necelé dva týždne.

Ďalšie významné novinky sa odohrali na poli softvéru. Android Oreo získal hlbokú integráciu machine learning, vďaka čomu Google Assistant aj fotoaparát dosahujú ešte lepšie výsledky. Dočkali sme sa aj vynoveného Daydream View headsetu pre virtuálnu realitu, ktorý dostal nové farby, a predovšetkým nové šošovky, ktoré zabezpečia širšie zorné pole. Cena je stanovená na 109 eur.

Google Assistant nájdeme tiež v nových domácich centrách Google Home Mini a Max. Google Home Max je inteligentný reproduktor, ktorý dokáže zvukom zaplniť celú miestnosť. Menší z dvojice sa zameriava predovšetkým na integráciu Google Assistant do vašej domácnosti. Asistent nechýba ani pri väčšom modeli. Cena Home Mini je 59 eur.

Zaujímavou novinkou sú rozhodne bezdrôtové slúchadlá Pixel Buds, ktoré vďaka Google Assistant dokážu okrem bežných úkonov aj prekladať reč v reálnom čase. Vďaka Google Clips budete môcť zachytiť cenné fotografie a klipy vašich blízkych či seba pri rôznych činnostiach bez toho, aby ste museli stlačiť spúšť na smartfóne. Táto malá kamera automaticky zachytáva fotografie a klipy zaujímavých činností a udalostí. Cena v Play Store je 179 eur.

Výrobca nezabudol priniesť ani nový produkt do rodiny Chromebookov, je ním Google Pixelbook. Na rozdiel od predchádzajúcich modelov, ktoré mali zvyčajne slabšiu výbavu než podobné notebooky s Windows, tentokrát Google vsadil na špičkový hardvér a tenké telo. Pixelbook poslúži ako notebook a vďaka možnosti otočiť displej o 360 stupňov aj ako tablet.

Pri práci by mala byť veľkou výhodou až 10-hodinová výdrž a nechýba ani možnosť dokúpiť si dotykové pero Pixelbook Pen. Pixelbook má cenovku 999 britských libier (asi 1139 eur), dotykové pero Pixdelbook Pen kúpite za 99 libier.

Všetky nové produkty bude Google predávať cez hardvérovú sekciu Play Store, ktorá žiaľ na Slovensku nie je dostupná.

Zdroj: blog.google.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 06.10.2017 - 00:47

Vela ludi nadava na ceny Apple, ale ti sa vam aspon nesnazia predat tablet s klavesnicou, ktoreho OS je len prehliadac...

Celá diskusia 1 príspevok