4ka: za mesiac sa v LTE sieti prenesie petabajt dát

Za dva roky od spustenia komerčnej prevádzky rástol nielen počet zákazníkov, ale aj počet minút, textových správ a dátová prevádzka doma i v roamingu.

V týchto dňoch slávi štvrtý mobilný operátor svoje druhé narodeniny a zákazníkom priniesol darček - dnes dátujú v sieti operátora bezplatne. 4ka láka zákazníkov na jednotné ceny volaní, SMS-iek a dát. V ponuke má i niekoľko neobmedzených balíčkov TO. Medziročne vzrástla dátová prevádza v LTE sieti 2,5-násobne.

Počas septembra 2017 sa prvýkrát v 4G sieti 4ky prenieslo za mesiac viac než 1 petabajt dát (1000 terabajtov). Pre lepšiu predstavu je to množstvo dát, ktoré sa zmestí na jeden a pol milióna klasických CD-čiek. Okamžitá prenosová rýchlosť, ktorou sa všetci zákazníci 4ky pripájajú v daný moment na internet, prekračuje počas špičky rýchlosť 10 Gb/s. Najviac sa dátuje v metropolách západu a východu, v dátovaní jednoznačne kraľuje Bratislava, tesne nasleduje Prešov, tretie sú Košice.

Štvorkári prevolali za posledných 12 mesiacov takmer dvakrát viac minút než pred rokom, a to doma aj v medzinárodnom roamingu, a medziročne poslali 1,7-násobne viac textových správ. Najviac SMS posielali zo susedného Rakúska, Českej republiky, Nemecka, Maďarska a Veľkej Británie. Zaujímavosťou je, že počas letných mesiacov sa počet Štvorkárov využívajúcich služby 4ky v zahraničnom roamingu takmer zdvojnásobil (Pozn. redakcie: a to napriek tomu, že TO. balíčky sa v zahraničí nedajú využiť). Objem dátovej prevádzky v medzinárodnom roamingu oproti predošlému roku narástol viac než trojnásobne.

Na facebooku 4ky sa môžete zapojiť do súťaže o bezplatné nekonečné dáta na celý rok a o tri paušály TO.∞ DÁTA na mesiac zadarmo.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

galaxi 05.10.2017 - 00:33

Pri petabajte by Orange, Telekom a O2 skolabovali, preto tie minibalíčky ponúkajú.

nanoSIM22.10.2017 - 10:32 Trvalý odkaz

Že by nám skolabovala sieť 4ky aj v Považskej Bystrici? Zdá sa, že poniektorí so 4kou skončia .... :-)

Celá diskusia 3 príspevky