Groove Music končí. Microsoft odporúča zákazníkom prejsť na Spotify

Hudobná streamovacia služba končí v závere tohto roka. Microsoft však rozširuje partnerstvo so Spotify, ktoré umožní zákazníkom Groove Music ľahko a bez straty preniesť svoje playlisty.

Microsoft na svojom blogu oznámil koniec Groove Music. Hudobná streamovacia služba stratí podporu 31. decembra 2017. Od nového roka tak jej zákazníci nebudú môcť využívať funkcie prehrávania, sťahovania či nákupu hudby. Fungovanie aplikácie bude obmedzené len na počúvanie uložených playlistov. Dôvodom je postupný úpadok služby, ktorú prevalcovala konkurencia.

Microsoft však rozširuje svoje partnerstvo s obľúbenou službou Spotify, vďaka čomu budú môcť zákazníci pohodlne preniesť svoje playlisty a všetky zakúpené skladby z Groove Music priamo do Spotify, kde ich môžu počúvať aj naďalej. Používatelia si budú môcť okrem toho bezplatne vyskúšať aj 60-dňové predplatné Spotify Premium. S ním získajú možnosť sťahovať a počúvať hudbu bez reklám, či neobmedzene preskakovať akékoľvek skladby v playlistoch.

Obsah hudobnej knižnice Groove Music Pass bude k dispozícii do 31. januára 2018. Microsoft tak zákazníkom dáva dostatok času, aby sa pripravili na plynulý prechod k Spotify a nestratili svoje zakúpené skladby. Na ich presun vás po prihlásení do Groove Music vyzve okno, ktoré vás presmeruje na Spotify, kde sa potom stačí prihlásiť a vybrať si z ponúkaných možností.

Partnerstvo Spotify s Microsoftom sa prejavilo aj príchodom hudobnej služby na hernú konzolu Xbox One v auguste tohto roka.

Zdroj: blog.windows.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu