Takto by mal vyzerať Huawei Mate 10 Pro

Čínsky výrobca predstaví svoju novú vlajkovú loď už tento mesiac. Uniknuté rendery ukazujú displej s minimálnym rámom, dvojicu fotoaparátov a tri farebné varianty.

Huawei plánuje predstavenie Mate 10 už na 16. októbra. Okrem základného modelu by sme sa mali dočkať aj verzií Lite, Pro, či dokonca edície Porsche Design. Ešte pred oficiálnym uvedením unikli na internet rendery, ktoré ukazujú možnú podobu najvybavenejšieho modelu Mate 10 Pro. Na svojom Twitter účte ich zverejnil známy leaker Evan Blass. Jeho informácie sa už veľakrát ukázali ako správne.

Na neoficiálnom obrázku môžeme vidieť telefón s displejom, ktorý má minimálne okraje. Na zadnej strane ponúkne dvojicu fotoaparátov vytvorených v spolupráci s firmou Leica, svetelnosť f/1.6 a čítačku odtlačkov. Novinka tiež púta na zaujímavý dizajn v čiernej, modrej a hnedej farbe. Displej zariadenia upozorňuje na skratku AI, ktorá značí prítomnosť umelej inteligencie.

Huawei Mate 10 totiž dostane procesor Kirin 970, ktorý má priniesť až 25-percentný nárast výkonu v porovnaní so svojim predchodcom a integráciu umelej inteligencie. Jej chod zabezpečí špeciálna jednotka NPU, kombinovaná s 12-jadrovým grafickým čipom. Huawei láka na predstavenie Mate 10 krátkym videom, v ktorom tvrdí, že Mate 10 nie je smartfón. Naráža tým na prítomnosť umelej inteligencie.

AI by mala v zariadení vykonávať množstvo operácií, medzi ktoré patrí napríklad vykresľovanie používateľského rozhrania, vyvažovanie záťaže či spracovanie obrazu z fotoaparátu. Čo sa týka ďalších špecifikácií, model Pro by mal dostať 6'' displej s rozlíšením 1440 x 2880 pixelov a pomerom strán 18:9. Ďalej sa očakáva 6 GB RAM, úložisko s kapacitou až 128 GB a 4000 mAh batéria. Na oficiálne potvrdenie podoby a hardvérovej výbavy Mate 10 Pro si budeme musieť počkať ešte dva týždne.

Zdroj: Twitter.com

Diskusia k článku:

Karol 04.10.2017 - 00:34

Kde zase dali tú čítačku!

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease04.10.2017 - 02:25 Trvalý odkaz

To je daň za displej 18:9. Žiaden fon s pomerom 2:1 nemá a nebude mať čítačku vpredu, kým sa ju nepodarí umiestniť pod obrazovku.

Celá diskusia 3 príspevky