Adaptér Belkin umožňuje naraz nabíjať iPhone a pripojiť slúchadlá s 3,5 mm jackom

Po vyše roku od uvedenia iPhonov, ktorým Apple zobral 3,5 mm jack, sa v ponuke obchodu konečne objavila redukcia, ktorá umožňuje mať naraz pripojenú nabíjačku aj slúchadlá s 3,5 mm konektorom.

Krok, s ktorým sa niektorí fanúšikovia Applu dodnes nezmierili, vyvolal po minuloročnom uvedení iPhonov 7 a 7 Plus búrlivú diskusiu. Aj keď Apple nebol prvý ani posledný výrobca, ktorý na smartfóne neponúka 3,5 mm jack, zožal najväčšiu kritiku. Zamyslenie nad tým, čo viedlo výrobcu k tomuto kroku, nájdete v článku Zopár dôvodov, prečo Apple pochoval 3,5 mm jack.

Medzi oficiálnym príslušenstvom sme donedávna mohli nájsť iba redukciu s dvomi Lightning konektormi, ktoré dovolil naraz nabíjať a počúvať hudbu cez dodávané slúchadlá EarPods s Lightning konektorom. Apple teraz v spolupráci s firmou Belkin zaradil do ponuky aj nový adaptér s názvom Belkin 3.5mm Audio + Charge Rockstar. Podporuje výstup až 24-bitového zvuku vo vzorkovacej frekvencii 48 kHz a umožňuje nabíjanie zariadenia s príkonom až 12 W.

Počas nabíjania alebo synchronizácii s počítačom cez kábel tak môžete pripojiť svoje obľúbené slúchadlá s 3,5 mm jackom. Adaptér nájde využitie aj v aute, pokiaľ po pripojení k nabíjačke chcete použiť slúchadlá s audio jackom ako handsfree. Kompatibilný je s iPhonom alebo iPadom, ktorý disponuje Lightning konektorom a beží v ňom operačný systém iOS 10 a novší.

V rakúskom Apple Store je adaptér dostupný za 34,95 eur. Na trhu možno nájdete podobný výrobok s oveľa nižšou cenovkou, no kupovať príslušenstvo necertifikované Applom môže byť rizikové. Po najbližšej aktualizácii sa môže stať, že prestane fungovať. Certifikované príslušenstvo nesie označenie Made for iPhone (MFi).

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Peter Fejfar 03.10.2017 - 02:48

Tak toto už nie je ani na smiech.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne03.10.2017 - 09:00 Trvalý odkaz

Tak ale toto je relevantne primarne pre sedmickovy rad, nie? nove iPhony maju bezdrotove nabijanie, a tam tento problem placička za par eur starosti eliminuje :) Alebo potom bezdrotove sluchadla. Airpods su fajn, som ich skusal na chvilu, alebo marshall major ii bluetooth tiez ujde. Rieseni je niekolko, hoci ten prevodnik tam co je na papieri vyzera dobre.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease03.10.2017 - 09:48 Trvalý odkaz

Veru, krásne elegantné riešenie za hubičku..

Najlepšia možnosť je dorobiť si 3,5mm Jack rovno na tele iPhone 7. To chce, ale veľké znalosti a um. Toto je jeden z mála machrov čo to dokázal. Enjoy:

https://youtu.be/utfbE3_uAMA

Celá diskusia 3 príspevky