Poradňa: ako zobraziť percentá batérie na Moto G5S Plus a podobných?

Chýba vám na smartfónoch Lenovo Moto klasický ukazovateľ ukazovateľ batérie v percentách? Náš návod poradí, ako ho zapnúť v Tuneri používateľského rozhrania.

Víkendový seriál Poradňa na Fony.sk slúži vám, našim čitateľom. Ak vás trápi nejaký problém s telefónom, mobilným operátorom alebo hľadáte nejaký špecifický mobil, napíšte nám e-mail na redakcia@fony.sk s predmetom správy "Poradňa". Z redakčnej pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku a tej sa budeme venovať formou takéhoto článku.

Tak ako problému Jozefa s jeho novým mobilom: "Dobrý deň, obraciam sa na Vašu redakciu s prosbou o radu. Kúpil som si novú Moto G5S Plus, ale v nastaveniach neviem nájsť Tuner používateľského rozhrania. Aj nastavenia telefónu sa mi zdajú trocha "chudobné". Vzhľadom na Vašu skúsenosť so smartfónmi a asi už aj s týmto kúskom verím, že mi pomôžete. Ďakujem."

(Lenovo) Motorola Moto G5S Plus prichádza na trh s takmer čistým Androidom 7.1 Nougat väčšina jeho nových majiteľov bude vstup do takzvaného Tunera používateĺského rozhrania určite potrebovať.

Moto G5S Plus totiž, podobne ako celá paleta smartfónov Moto a niekoľko modelov od iných značiek, po vybalení z krabice neukazuje zostávajúcu energiu v batérii v percentách. To, kedy bude potrebné pripojiť nabíjačku, musíte odhadovať podľa niekoľkých pixelov na ikone batérie v hornom riadku.

Klasický číselný ukazovateľ ale našťastie môžete zapnúť práve v spomínanom Tuneri používateľského rozhrania. Ako sa doň dostanete?

1. Stiahnite hornú lištu a na "ozubené koliesko" pre vstup do systémových nastavení neťukajte. Namiesto toho ho stlačte a niekoľko sekúnd podržte.

2. Zobrazí sa potvrdzujúca správa, ktorá oznámi, že tuner bol pridaný ako ďalšia položka do systémových nastavení. Nájdete ho na konci zoznamu.

3. Tu kliknite na Stavový riadok, nalistujte batériu a vyberte možnosť "Vždy zobrazovať percentá".

Okrem nich si v Tuneri môžete nastaviť niekoľko ďalších prvkov zobrazovaných v hornej lište. Zaujímavé môže byť napríklad zobrazovanie aktuálneho času, kde okrem hodín a minút uvidíte aj sekundy.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

Jozef Tamáš 01.10.2017 - 15:52

Lenovo Moto G5S Plus má aj LED bielej farby (V ĽAVOM HORNOM ROHU), prišiel som na to, keď som ho nabíjal. Neviete ako ju použiť na Notifikácie ?

Blakama02.12.2017 - 01:17 Trvalý odkaz

Zdravim, dnes som kupil nove motog5s plus, hned sa aktualizoval na 7.1.1. Skusam trivialne zapnutie tunera pouzivatelskeho rozhrania, ale nefunguje to. Tak som dost sklamany, neviete pomoct ?

Nightmare02.12.2017 - 01:44 Trvalý odkaz

musi ti to ist alebo uz to mas tam dole zapnute

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy02.12.2017 - 08:47 Trvalý odkaz

Blakama urcite to zapnut ide, nieco robis zle ;)

Celá diskusia 4 príspevky