Aplikácia ParkDots uľahčí v Trnave parkovanie ľuďom so zdravotným postihnutím

Ľudia s ťažkým zdravotným postihnutím si v meste vďaka novej mobilnej aplikácii jednoducho a rýchlo nájdu voľné parkovacie miesto, na ktoré sa môžu nechať aj navigovať a kúpiť si parkovací lístok.

Umožnia to moderné IoT senzory obsadenosti od výrobcu CITIQ, ktoré sú pripojené do aplikácie ParkDots z dielne PosAm - dcérskej firmy Telekomu. V kooperácii s mestskou spoločnosťou TT-IT boli senzory obsadenosti zabudované na 31 parkovacích miestach určených pre ZŤP v rámci centrálnej mestskej zóny.

inštalácia

Nenápadné senzory sú zabudované priamo do povrchu parkovacích miest a nenarúšajú tak vzhľad mesta. Senzory v reálnom čase zbierajú a odosielajú dáta o obsadenosti miest do centrálneho cloudového systému. Obyvateľ alebo návštevník mesta si vďaka tomu jednoducho nájde cez aplikáciu voľné parkovacie miesto.

Okrem možnosti nechať sa na parkovisko navigovať, ponúkne aplikácia aj varovanie v prípade nečakaného alebo podozrivého odparkovania. Používateľ dostane notifikáciu v prípade, že sa jeho vozidlo pohne z parkovacieho miesta v čase parkovania. Cez aplikáciu sa dá napríklad uhradiť parkovné, a tak môže čiastočne nahradiť parkovacie služby či automaty. Systém je do budúcnosti pripravený na ďalšie rozširovanie funkcií.

Aplikácia ParkDots je aktuálne bezplatne dostupná pre smartfóny s OS Android, pre zariadenia s iOS pribudne v najbližších týždňoch. Všetky funkcie sú okrem toho k dispozícii aj v responzívnej webovej aplikácii dostupnej na adrese map.parkdots.com.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

nanoSIM 22.09.2017 - 09:29

Všetky funkcie sú okrem toho k dispozícii aj v responzívnej webovej aplikácii dostupnej na adrese map.parkdots.com alebo map.parkdots.sk? Po kliknutí na odkaz v článku: Vaše pripojenie nie je súkromné Útočníci sa môžu pokúsiť ukradnúť vaše informácie z webu map.parkdots.sk (napríklad heslá, správy alebo kreditné karty). Ďalšie informácie NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID "Táto lokalita nie je zabezpečená Môže to znamenať, že niekto sa vás pokúša oklamať alebo..."

Jakub Jediný22.09.2017 - 11:22 Trvalý odkaz

To je tak, keď vypublikujete web s lokálnym certifikátom :D je to smerované späť k nim do domény, čo von samozrejme bude vystupovať ako nedôveryhodné :D

Celá diskusia 2 príspevky