Motorola Moto X4 dostane podporu Projektu Fi a rozšíri rodinu Android One

Telefón ponúkne solídnu výbavu a čistý Android. Pôjde o zatiaľ najlacnejšie zariadenie s podporou Projektu Fi, ktorú si doteraz mohli užívať výlučne majitelia Nexusov a Pixelov.

Projekt Fi je mobilná sieť od Googlu, ktorá vám umožní telefonovať, posielať SMS a surfovať za pomoci mobilných dát či Wi-Fi sietí. Služba už funguje dva roky a je dostupná vo viacerých krajinách, medzi ktorými nechýba ani Slovensko. Doteraz si ju mohli užívať iba majitelia Nexusov a Pixelov, no Google sľuboval zmenu.

Ďalším telefónom, ktorý dostane podporu Projektu Fi bude (Lenovo) Motorola Moto X4. Okrem toho sa tiež zaradí do rodiny Android One, kde doplní napríklad nedávno predstavené Xiaomi Mi A1.

Android One Moto X4 ponúkne čistý Android a niekoľko vopred nainštalovaných aplikácií, ktoré pokryjú základné potreby používateľov. Ide napríklad o optimalizovaný Google Asistent s podporou videohovorov vo vysokej kvalite cez službu Google Duo. Telefón má tiež sľúbenú podporu najnovších aktualizácií. Do konca roka dostane Android Oreo a bude medzi prvými zariadeniami, ktoré získajú pripravovaný Android P.

Android One Moto X4 má duálny fotoaparát s 12 Mpix a 8 Mpix snímačom, ktorý dopĺňa 16-megapixelová predná kamera s adaptívnym režimom nízkeho osvetlenia. Nebude chýbať bezplatné online úložisko na Google Photos.

Medzi ďalšie funkcie patrí šetriaci režim a rýchle nabíjanie. Výrobca sľubuje, že už za 15 minút nabíjania je možné získať 6-hodinovú výdrž batérie. Android One Moto X4 sa s cenou 399 dolárov stane zatiaľ najlacnejším telefónom s podporou Projektu Fi, ktorá je však pri ňom obmedzená len na USA. Od dnešného dňa sú dostupné predobjednávky a vybrať si budete môcť buď z čierneho, alebo modrého prevedenia.

Zdroj: Google

Diskusia k článku:

Začať diskusiu