Google a HTC oznámili dohodu o spolupráci za 1,1 miliardy USD

HTC dnes oznámilo, že niektorí zamestnanci, ktorí sa už pracovali na vývoji smartfónov Pixel, sa pripoja k firme Google. HTC za to dostane 1,1 milardy USD v hotovosti.

Už začiatkom septembra sa objavili informácie, že Google rokuje s HTC o odkúpení mobilnej divízie, alebo že sa stane jeho strategickým partmnerom. Dnes firmy oficiálne oznámili dohodu o spolupráci v hodnote 1,1 miliardy amerických dolárov.

Google vyplatí sumu v hotovosti. Od HTC za to dostane nespresnený počet zamestnancov, ktorí sa už podielali na vývoji smartfónov radu Pixel a nevýhradnú licenciu na duševné vlastníctvo HTC. Taiwanský výrobca bude aj naďalej pokračovať vo vývoji vlastných smartfónoch a platfrome pre virtuálnu realitu Vive.

Transakcia podlieha schváleniu regulačných úradov. Ak nenastanú žiadne prekážky, predpokladá sa, že ku konečnému uzavretiu obchodu dôjde začiatkom roka 2018.

Zdroj: htc.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy 21.09.2017 - 15:44

vcelku cudny krok od Google :) pred 5 rokmi kupili takto motorolu a za 3 roky su posunuli cinanom. teraz "kupia" htc komu ho budu predavat za 2-3 roky?

Loki_sg122.09.2017 - 09:29 Trvalý odkaz

Ani nie Google hľadá kvalitný Hardvér, čo im Motorola neposkytla, keďže neboli spokojný s Nexusom 6 po kvalitatívnej stránke. HTC sa im osvedčilo pri pixeloch, tak išli do toho. HTC mám veľmi rád, len škoda že stále tápajú a nevedia nájsť jasný smer aby zaujali zákazníkov.

Celá diskusia 2 príspevky