Inteligentnú asistentku Bixby už môžete vypnúť

Najnovšia aktualizácia softvéru pre trojicu top modelov radu Galaxy 8 priniesla možnosť vypnúť spúšťanie hlasového asistenta bočným tlačidlom.

Hlasová asistentka Bixby prišla spolu s novými top modelmi Galaxy S8, Galaxy S8+ a nechýba ani v novinke Note 8. Koncom augusta Samsung sprístupnil virtuálnu asistentku v nových krajinách, vrátane Slovenska. Na spustenie Bixby slúži špeciálne hardvérové tlačidlo umiestnené na ľavom boku smartfónu.

Keďže sa s ňou zatiaľ dohovoríte iba anglicky a kórejsky, mnohí ju ani nepoužívajú. Bočné tlačidlo sa tak pre nich stáva neužitočným. Niektorí sa ho snažili premapovať, teda k jeho stlačeniu priradiť inú funkciu.

Samsung vyšiel v ústrety tým, ktorí Bixby nepoužívajú, a v poslednej aktualizácii priradil k tlačidlu možnosť inteligentného asistenta vypnúť. Ešte lepšie by bolo, keby pridal možnosť spustiť tlačidlom niektorú obľúbenú aplikáciu.

Virtuálny hlasový asistent Bixby sa od majiteľa smartfónu učí. Prispôsobuje sa jeho zvykom, snaží sa predvídať a rozumie aj kontextu. V budúcnosti majú pribudnúť nové jazyky, funkcie a podpora pre aplikácie tretích strán.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu