Google mapy umožňujú pridávať videá v štýle Instagramu

Google v snahe zmapovať svet nabáda používateľov máp, aby na túto platformu nahrávali krátke videá v štýle Instagramu. Funkcia je zatiaľ dostupná len pre obmedzené množstvo používateľov.

Spoločnosť Google sa neustále snaží o zlepšovanie svojich služieb. Výnimkou nie je ani aplikácia Mapy, ktorá zavádza ďalšiu novinku. Používatelia, ktorí sú zaregistrovaní v programe Local Guides, môžu momentálne fotiť alebo nahrávať 10-sekundové video priamo v aplikácii Mapy. Nová funkcia podporuje tiež vkladanie už hotových videí v dĺžke 30 sekúnd.

Nahrávanie videí funguje na štýl Instagramu. Ak chcete svoje zážitky zdieľať so svetom, stačí v mapách vyhľadať určité miesto, posunúť sa smerom nadol a ťuknúť na tlačidlo pridať fotografiu. Následne ťuknutím na spúšť fotoaparátu buď fotíte, alebo podržaním nahrávate 10-sekundové video. Novinka je v súčasnosti dostupná iba pre členov programu Local Guides a v operačnom systéme Android.

Po testovacej fáze by malo prísť k jej postupnému globálnemu sprístupneniu, počas ktorého sa dostane aj na iOS. Testujúci používatelia údajne tvrdia, že nahrávanie videí zatiaľ nie je príliš intuitívne, čo by sa však malo zmeniť novou aktualizáciou máp. Google zatiaľ poskytuje tipy, ako vytvoriť profesionálne videá.

Zdroj: techcrunch.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu