Dilema: Honor 9 vs. (Lenovo) Motorola Moto X4

Oplatí sa využiť zľavu a zobrať aktuálnu vlajkovú loď o Honoru, alebo by ste si počkali na novú Motorolu Moto X4?

Hľadáte nový mobil, no stále sa neviete rozhodnúť medzi dvomi favoritmi? Potom je pre vás určený náš nedeľný seriál Dilema. Jednému z tých, ktorí sa s nami o svoje rozhodovanie podelia e-mailom zaslaným na redakcia@fony.sk, pomôžeme každý týždeň takýmto článkom.

Pavol píše: "Zdravím, chcel by som poradiť vo svojej dileme. Na jednej strane je Honor 9, ktorý zlacnel na 429 eur, np iba dočasne počas septembra. Alebo mám počkať na nové Moto X4, ktoré vyzerá veľmi zaujímavo, s cenovkou okolo 400 eur? Je ale otázne, kedy sa u nás začne jeho predaj a či bude oficiálne dostupný aj dual SIM, ktorý je pre mňa nutnosťou. Oplatí sa zariskovať a počkať, alebo využiť výhodnú cenu?"

Kúpou Honoru 9 chybu určite nespravíte. Výrobca ho v júni uvádzal ako svoju vlajkovú loď s 5,15-palcovým displejom s Full HD rozlíšením. Vo vnútri preto použil výkonný procesor Kirin 960, ktorý má napríklad aj Huawei P10.

V aktuálne zlacnenej základnej verzii mu sekunduje 4 GB operačná pamäť a až 64 GB vnútorné úložisko. Doň sa tak zmestí množstvo videí z duálneho fotoaparátu s maximálne 20-magapixelovým rozlíšením. Jeden objektív zachytáva farebné snímky a druhý čiernobiele spektrum. To prináša viac detailov a svetlejšie zábery aj v noci.

Naše skúšobné fotografie sú naozaj výborné a sťažovať sa nemôžeme ani na 4K videá alebo selfies s prednou 8 Mpix kamerou.

Páči sa nám čítačka prstov (konečne) priamo pod displejom a podpora pre rýchle nabíjanie. Môžno využijete aj infračervený port pre ovládanie televízora namiesto diaľkového ovládača. Batéria ponúkne 3200 mAh batériu.

Recenzia: Honor 9 - ešte lepší, ešte klzkejší

Takto fotí Honor 9: večer v meste

Jedinou nevýhodou tohto mobilu je sklenená zadná stena. Parádne vyzerá, no je neuveriteľne šmykľavá. Ak telefón položíte na kôpku časopisov, pomaličky odcestuje pekne na zem. A to doslova.

Na (Lenovo) Motorola Moto X4 si ešte budeme musieť chvíľu počkať. 5,2-palcový android sa na trh chystá až o pár dní. Ako dual SIM by mal byť dostupný na vybraných trhoch.

Aj jeho displej dostane Full HD rozlíšenie, no výhodou navyše bude ochrana voči vode a prachu s certifikáciou IP68. Batéria bude o niečo menšia, len 3000 mAh.

Základná verzia Moto X4 príde na náš trh s 32-gigabajtovým vnútorným úložiskom a 3 GB operačnou pamäťou.

Na rozdiel od grafickej nadstavby EMUI, tu budú zmeny v Androide 7.1 len minimálne. Novinka však bude podporovať známe gestá pre rýchle spustenie fotoaparátu a prisvetľovacej baterky.

V tomto prípade sa do duálneho fotoaparátu pustilo aj Lenovo, respektíve Motorola. Výsledkom budú 12 Mpix fotografie z hlavného snímača a 8 Mpix zábery z druhého, širokouhlého objektívu. Takéto riešenie nám príde o niečo praktickejšie. Používateľovi rozviaže ruky pri kompozícii.

Na dôkladný test si ešte budeme musieť chvíľu počkať. Lákal by nás širokouhlý objektív a zrejme aj praktickejšie telo, ktoré by sa nemalo tak kĺzať. Honor by však mal byť výkonnejší a podľa skúsenosti s ostatnými modelmi Moto s o niečo krajšími výsledkami fotoaparátu. Rozhodovanie je tak trochu ťažké, no Pavol by kúpou aktuálneho Honoru 9 chybu nespravil, ani ak by sa Moto X4 poriadne vydarila.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

ondrakomous 17.09.2017 - 17:46

honor 9 je vlajkova lod, lenovo je obyc midrange.

Brano17.09.2017 - 23:16 Trvalý odkaz

stoji za zvazenie moto G5S Plus z O2 za 290. O moc nebude zaostavat za moto X4 - specifikacie su velmi podobne.

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy18.09.2017 - 12:20 Trvalý odkaz

ondro tu by som bol celkom opatrny, honor nie je ziadne terno a ta X4 podla mna celkom prekvapi.
osobne by som si nekupil ani jeden :D

ondrakomous18.09.2017 - 20:06 Trvalý odkaz

oxy: honor sem mel, druhej nejlepší telefon po s7, absolutni spicka ve všech specs, dokonaly zpracovani, fotaky, display, baterka. kdykoliv se na nej rad vratim, nemel zadnou vyraznejsi slabinu, opravdu vynikajici mobil, radost používat, honor není o kompromisech, všechny recenze jsou kladny, prodava se vyborne, co vic chces. vykonove si lenovo ani neškrtne. proste hardwarove je to stredni trida. huawei je jedina firma, která opravdu obrovsky ambice a dokaze je celkem realne naplnovat. lenovo moto podle me nevi, co poradne udelat, huawei je sebevedomej, dravej, nekompromisni, ambiciozni, proste presnej opak lenovo-mota. lenovo vyda jeden rok model a nasledujici udela ještě horsi jak ten lonsky, viz tady recenze na fony.sk.

Celá diskusia 13 príspevkov