Orange bude mať v niektorých lokalitách 18. a 19. septembra nedostupný hlas i dáta

Operátor na svojej webovej stránke vo štvrtok večer zverejnil oznam, že na niektorých miestach Slovenska sa počas dvoch dní 18. a 19. septembra nedovoláte a nebudete môcť používať ani dátové služby. Dostupné budú len volania na tiesňovú linku 112, a to až po vypnutí a opätovnom zapnutí telefónu.

Zoznam lokalít bez hlasových a dátových služieb v 2G, 3G i 4G sieti nájdete na obrázku:

Obyvatelia dotknutých lokalít budú musieť zvoliť nejakú alternatívu. Podľa odporúčaní z infolinky je na zvážení každého obyvateľa, akú formu zvolí. Môže používať služby konkurencie, využiť pevnú linku od Orangeu alebo vydržať dva dni bez telefónu. O plánovanom výpadku majú podľa pracovníka infolinky informovať obyvateľov starostovia miest a obcí verejným rozhlasom.

Pre štvorčlennú rodinu, v ktorej chcú rodičia ostať v spojení so svojimi deťmi počas dňa, sú to náklady navyše. Či bude Orange aspoň posielať SMS-správy s upozornením o plánovanom výpadku sme sa nedozvedeli. Na zaslané otázky sme zatiaľ nedostali odpovede a pracovník infolinky viac informácií nemá. O nedostupnosti služieb zatiaľ operátor neinformoval ani na Facebooku.

Keď získame nové informácie, doplníme ich do článku.

Doplnené:

Odstávka nebude, odkladá sa na neurčito.

Počas predĺženého víkendu má plánovanú odstávku niektorých služieb aj Telekom. Nie je možné využiť vybrané funkcie mobilnej aplikácie Telekom, dobíjať Easy kartu cez SMS alebo z mesačného programu, meniť parametre skupiny Magenta 1 či programové balíčky na Magio TV. V pondelok 18. 9 dôjde aj k plánovaným odstávkam niektorých častí portálu Môj Telekom. Hlas a dáta sú dostupné.

Zdroj: orange.sk

Diskusia k článku:

nanoSIM 16.09.2017 - 23:33

No, nielen Orange, ale aj váš chlebodarca 4ka :-)

Profile picture for user zedenko@gmail.com

Ronn17.09.2017 - 14:13 Trvalý odkaz

Bude fungovat presmerovanie hovorov napr. na cislo ineho operatora pri odstaveni sieti?

Lenka Ivančíková17.09.2017 - 21:55 Trvalý odkaz

Tak preco oznam o odstavke stale visi na webe Orangeu? :) ziadne info o ruseni. Zmatocne informacie. :(

dasilva18.09.2017 - 09:27 Trvalý odkaz

Neviem ako Orange ale O2 vypadlo v Martine včera okolo 22 hod. a ani po 8 hodinách sa nikomu nedovoláte. Ide net, SMS, ale hlasové hovory nepočuť aj keď ich normálne spojí a čas beží. Moji známi s O2 to majú tiež tak. Najprv som myslel že odišiel fon ale ten je v poho. Vďaka Ti O2 že nás informuješ ved my sme iba zákazníci (PLATIACI !!!)

Celá diskusia 6 príspevkov