Nové Apple Watch 3 (series 3) sú opäť výkonnejšie

Nové, výkonnejšie hodinky s nezmeneným dizajnom. Bude aj verzia s eSIM, s ktorou si však zavoláte len v deviatich krajinách sveta.

Čakali ste nové Apple Watch s dlhšou výdržou? So silnejšou batériou? Hodinky, ktoré nemusíte nabíjať každý druhý deň? Tak dnes máte smolu. Apple dnes predstavil opäť len vylepšené Apple Watch. Series 2 tak nahradia výkonnejšie Apple Watch series 3 v dvoch verziách - štandardnej a cellular.

Apple Watch series 3 with cellular, ako znie ich celý názov v originále, prinášajú hlavne možnosť telefonovania a dátových prenosov cez LTE. Predávať sa začnú od 22. septembra za 399 USD bez dane.

Mimochodom, ich rozmer je zhodný s druhou generáciou, resp. so štandardnou verziou tretej generácie.

My sa však zamerajme na štandardné Apple Watch series 3 s cenovkou od 329 USD bez dane, ktoré sa vyznačujú:

- dizajnom aj rozmermi zhodnými so Series 2

- zachovanou podporou GPS

- odolnosťou voči vode (aj pre plavcov)

- o 70 % výkonnejším dvojjadrovým procesorom

- o 50 % úspornejším bezdrôtovým čipom W2 (Bluetooth, WiFi)

- barometrickým výškomerom

- operačným systémom watchOS 4

- celodennou výdržou

Hodinky vo verzii Cellular (s elektronickou SIM kartou) vynikajú aj priamym prístupom k Apple Music s databázou 40 miliónov skladieb. Stačia vám tak Bluetooth slúchadlá a môžete počúvať akúkoľvek skladbu si práve zmyslíte. V štandardnej verzii to však stráca zmysel, resp. zábavu si s nimi užijete snáď aspoň na Wi-Fi sieti.

Do ponuky pribudne aj nový športový remienok.

Veľký význam vidí Apple aj v monitoringu srdcového tepu. Nový watchOS 4, ktorý bude dostupný od 19. septembra aj pre prvú a druhú generáciu Apple Watch, prinesie okrem vylepšenej aplikácie pre športovcov či nových funkcií pre plavcov aj detailnejšiu prácu s tepom srdca. Hodinky rozpoznajú napríklad podozrivo vysoký tep či srdcovú arytmiu.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu