Aplikácia YouTube pridáva možnosť ovládať rýchlosť prehrávania videa

Prehrávané video môžete zrýchľovať alebo spomaľovať už aj v mobilnej aplikácii. Funkcia pribudla na androidoch a iOS zariadeniach s poslednou aktualizáciou.

Prehrávanie videí v ľubovoľnej rýchlosti umožňuje YouTube na webe už niekoľko rokov. V mobilnej aplikácii táto základná funkcia chýbala a Google ju prináša až dnes. S jej pomocou si tak budete môcť nastaviť rýchlosť prehrávania videa od štvrtinovej (0,25) až po dvojnásobnú (2,0). Novú možnosť nájdete v menu nastavení pri každom videu.

Podľa YouTube je najbežnejšou používanou rýchlosťou prehrávania na webe úroveň 1,25, za ktorou tesne nasleduje úroveň 1,5. Zrýchlené prehrávanie využívajú používatelia najmä v prípade, kedy sledujú dlhé prednášky či rozhovory. Spomalené prehrávanie je naopak užitočné pri skúmaní jemnejších detailov. Hodí sa napríklad počas pozerania výukových videí alebo rýchlych záberov. Dôležitým faktom je, že pri zmene rýchlosti prehrávania nedochádza k skresleniu zvuku.

Novinka je k dispozícii na Android a iOS. Jej zavádzanie prebieha postupne a ak ste ju ešte nedočkali, stačí len počkať. Predtým si však skontrolujte, či máte v telefóne najnovšiu verziu aplikácie YouTube. V prípade Androidu je vyžadovaná minimálne verzia 5.0.

Zdroj: YouTube

Diskusia k článku:

Začať diskusiu