SanDisk uviedol pamäťovú microSD kartu s 400 GB kapacitou

Karta s najväčšou kapacitou na svete zvládne uložiť až 40 hodín Full HD videa. Nebude však určená pre bežného používateľa, čomu odpovedá aj vyššia cenovka.

Dnešné smartfóny sú schopné zaznamenať video v rozlíšení 4K, ktoré si ale vyžaduje dostatočnú kapacitu úložiska. Vnútorná pamäť často nestačí, a preto mnohí siahajú po microSD kartách. Tých najnáročnejších poteší spoločnosť SanDisk, ktorá predstavila SD kartu s doposiaľ najvyššou kapacitou až 400 GB. Má názov SanDisk UltraSDXC UHS-I a prichádza na trh dva roky po predstavení svojho predchodcu s kapacitou 200 GB.

Výrobca tvrdí, že karta dokáže preniesť 100 megabajtov za sekundu, čo predstavuje zhruba 1200 fotiek za minútu. Okrem toho novinka spĺňa špecifikácie triedy A1 App Performance, vďaka čomu umožňuje rýchlejšie spúšťanie a načítavanie aplikácií. V konečnom dôsledku na ňu dokážete uložiť až 40 hodín Full HD videa. Tomu odpovedá aj vysoká cenovka, ktorá je stanovená na 250 dolárov.

SD kartu sprevádza aj bezplatná aplikácia SanDisk Memory Zone pre ľahšiu správu uložených súborov. Karta je podľa výrobcu kompatibilná s väčšinou Android smartfónov a tabletov.

Vzhľadom na vysokú kapacitu však nebude fungovať vo všetkých zariadeniach. Pred jej kúpou by ste si mali overiť maximálnu podporovanú kapacitu kariet vo vašom telefóne. Problém by s ňou nemali mať majitelia zariadení, ktorých výrobca udáva podporu s veľkosťou 2 TB. Tento údaj, pokiaľ ho poznáme, uvádzame v základnom infe.

Zdroj: SanDisk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu