Zero Camera Mod umožní Samsungu Galaxy S8 nahrávať QHD videá v 60fps

Portál XDA Developers priniesol novú aplikáciu, ktorá na top modely radu Galaxy S8 prináša doteraz nepodporované funkcie fotoaparátu. Medzi vylepšenia patrí aj možnosť snímať videá bez časového obmedzenia.

Hardvér našich telefónov je vo všeobecnosti schopný ponúknuť viac, než nám umožňujú využívať výrobcovia prostredníctvom oficiálneho softvéru. Tento fakt si veľmi dobre uvedomuje aj portál XDA Developers, ktorý sa zaoberá rôznymi úpravami operačného systému Android. Vývojári stojaci za ním prinesú z času na čas aj rôzne vylepšenia. To najnovšie poteší majiteľov vlajkových lodí Samsung Galaxy S8 / S8 Plus, pretože umožní z ich fotoaparátov vyťažiť maximum.

Aplikácia Zero Camera Mod prináša na spomínané smartfóny možnosť nahrávať QHD video (1440p) so 60 fps. Medzi jej ďalšie súčasti patrí tiež podpora HDR pri 4K a QHD snímaní, žiadny časový limit počas nahrávania videa, rôzne efekty pri 4K videách či zvýšená kvalita záberov vo formáte JPG. Ukážkové video ukazuje tiež možnosť snímania s 20 sekundovým expozičným časom.

Novinka tiež pridá možnosť upravovať nastavenia ostrosti, deaktiváciu okrajov fotografií a umožní použiť blesk aj pri úrovni batérie nižšej než 15 %.

Použitie aplikácie ale vyžaduje root. Ide o zložitý proces, ktorý sa odporúča robiť iba pokročilým používateľom. Pozostáva z niekoľkých krokov, vyžaduje pripojenie telefónu na PC a príslušný softvér. Prináša úplnú kontrolu nad operačným systémom, no nevýhodou je strata záruky či softvérové zlyhanie.

Zero Camera Mod môžete stiahnuť buď priamo z fóra XDA Developers alebo prostredníctvom Obchodu Play, kde ju kúpite za 3,79 €. Táto suma má podporiť autora, ktorý bude na aplikácii aj naďalej pracovať, aby priniesol ďalšie vylepšenia.

Zdroj: XDA Developers

Diskusia k článku:

Začať diskusiu