Takto fotí Nokia 6

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Nokia 6 s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát: 16 Mpix (4:3), duálny LED blesk, Full HD video (30 fps), AF, clona f/2.0

Predný fotoaparát: 8 Mpix (4:3), Full HD video (30 fps), AF, clona f/2.0

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: Nokia 6.

Krátky komentár:

Fotoaparát spustíte rýchlo dvojitým stlačením vypínača. Za výnimočnú vlastnosť môžem označiť zaostrovanie prednej kamery. Kritiku si nezaslúži ani kvalita záberov, pochváliť môžem aj HDR. Nokia 6 je teda tradičný fotomobil v cenovej kategórii okolo 250 eur, ktorý ničím nesklame, poteší vodováhou (aj keď tá naša bola akási nepresná), prekvapí zaostrovaním prednej kamery. Ak by som však mohol niečo vylepšiť, bolo by to prostredie fotoaparátu a jeho nastavenia. Vyzerajú ako z minulého storočia.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia, skúmať detaily a analyzovať EXIF.

GALÉRIA VIDEÍ

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 29.08.2017 - 22:30

Tak mňa to teda nenadchlo.

Celá diskusia 1 príspevok