(Lenovo) Motorola Moto G5S a Moto G5S Plus na Slovensku

Do slovenských obchodov mieria vylepšené modely radu Moto G5. Narástla im uhlopriečka displeja, kapacita pamätí a vylepšenia sa dočkali aj fotoaparáty. Novinky už máme v redakcii na testovanie.

Začiatkom augusta uviedol výrobca dvojicu vylepšených smartfónov modelového radu Moto G5, ktorý mal svoju premiéru vo februári tohto roka. Novú dvojicu Moto G5S a Moto G5S Plus spája celokovové telo bez plastových prvkov, väčšia uhlopriečka displeja, vyššia kapacita pamätí a výraznou zmenou prešli aj fotoaparáty. Predná kamera ponúkne LED blesk, a verzia Plus dostala duálny 13 Mpix fotoaparát.

Konštrukcii nechýba špeciálna nano vrstva, ktorá zabezpečí ochranu proti ošplechnutiu vodou. Záujemcov o plnohodnotný dual SIM môže sklamať použitie hybridného slotu. Pamäťová microSD karta už nemá samostatný slot, ale budete ju musieť vložiť namiesto niektorej SIM karty.

Obidva modely disponujú technológiou NFC, ktorú oceníte napríklad pri platení mobilom. Telefóny už máme v redakcii na test, a tak sme skontrolovali všetky údaje v tabuľke základného infa, overili rozmery, hmotnosť a doplnili špecifikácie.

V článkoch venovaných Moto G5S a Moto G5S Plus nájdete okrem kompletných a overených špecifikácií aj živé fotografie noviniek, a postupne pripravíme aj podrobné recenzie.

(Lenovo) Motorola Moto G5S a G5S Plus (prvý kontakt)

Motorolu Moto G5S kúpite za odporúčanú cenu 249 eur, Moto G5S Plus má cenovku 319 eur.

Základné info: Moto G5S

Základné info: Moto G5S Plus

Diskusia k článku:

Brano 29.08.2017 - 12:15

minulym verziam chybal kompas, maju ich G5S a G5S+ ?

Richard Hombauer29.08.2017 - 14:35 Trvalý odkaz

krokomer, accelerometer, gyroskop áno, magnetic sensor nie. takže odpoveďou je, že ani tieto modely kompas nemajú / nepodporujú.

Brano29.08.2017 - 17:59 Trvalý odkaz

vdaka za info, skoda potom toho navysenia ceny, viac sa imho oplati starsi model G5/G5+

Celá diskusia 3 príspevky