LG Q6 prichádza na Slovensko

K slovenským operátorom mieri úzky 5,5-palcový android strednej triedy s dizajnom vlajkovej lode G6 a Full HD+ displejom s pomerom strán 18:9. Ponúkne aj niektoré fotografické funkcie prémiového modelu.

Prvý septembrový týždeň sa začne v O2 a Orangei predávať novinka modelového radu Q. Cieli na používateľov, ktorým sa páči dizajn a funkcie vlajkovej lode LG Q6, ale záleží im na dostupnej cenovke.

LG Q6 má kovový rám z hliníka série 7000 a spĺňa certifikáciu MIL-STD-810G a IP52, takže je odolný voči otrasom, prachu, pádom a mal by bez poškodenia zvládnuť aj pád na betónový povrch. Nemusíte sa obávať ani telefonovania v daždi. Na ponáranie do vody ale zabudnite. Nie je vodeodolný.

Telefón ale pôsobí pevným dojmom a drží sa veľmi dobre. Problémom nie je ani manipulácia v jednej ruke, vďaka hrubšiemu kovovému rámu sa nebojím, že sa mi vyšmykne z ruky. Zadná stena nie je náchylná na zachytávanie odtlačkov. Občasnému prelešteniu sa nevyhnete.

V tele s rozmermi päťpalcového telefónu nájdete 5,5-palcový displej s Full HD+ rozlíšením 1080 x 2160 pixelov a pomerom strán 18:9. Čitateľnosť na slnku je veľmi dobrá. Vzadu už nenájdeme známy vypínač, ten sa presťahoval do bočnej steny. Hmotnosť telefón sme overili na redakčnej váhe, ktorá ukázala rovných 150 gramov.

Absencia čítačky odtlačkov zamrzí, ale výrobca pridal iný bezpečnostný prvok na odomykanie telefónu - Skenovanie tváre. Telefón odokmnete aj pri zhasnutom displeji, nemusíte najskôr rozsvietiť obrazovku. Skenovanie je v dvoch úrovniach.

Prvá nepatrí k bezpečným, pretože na odomknutie stačí použiť fotografiu vašej tváre. Druhá úroveň už rozpozná, či je pred telefónom reálny človek. Displej rozsvietite známym dvojitým poklepaním po zhasnutej obrazovke. Rovnakým gestom ju aj zhasnete.

Operačný systém Android beží v novej verzii 7.1.1 Nougat spolu s grafickou nadstavbou LG UX optimalizovanou na použitie s obrazovkou s pomerom strán 18:9. LG Q6 poháňa čipset Qualcomm Snapdragon 435 s osemjadrovým procesorom a grafikou Adreno 505. 3 GB kapacitu RAM dopĺňa 32 GB vnútorný priestor rozšíriteľný microSD kartami.

Na zadnej strane sa nachádza objektív 13-megapixelového fotoaparátu, ktorý je hladko zarovnaný s konštrukciou. Predná 5 Mpix širokouhlá kamera dokáže zachytiť až 100° záber a poslúži napríklad pri snímaní väčšej skupiny ľudí. Obidva fotoaparáty zhotovujú videá vo Full HD rozlíšení s pomerom 16:9 alebo v HD s pomerom 18:9. Z režimov nájdete Automatický, Panorama a Jedlo.

Využívať môžete aj fotenie do štvorca, známe z top modelu LG G6. Na výber tak máte režim Snap-shot- nasnímanie záberu s okamžitou ukážkou, Porovnať záber - nasnímanie dvoch záberov usporiadaných vedľa seba, Mriežka - nasnímanie štyroch záberov usporiadaných do štvorca a Asistenčný záber - zhotovenie fotografie podľa kompozície inej snímky.

O výdrž smartfónu sa stará 3000 mAh batéria s rýchlym nabíjaním. Z nuly do sto percent ho nabijete za približne 90 minút. Výrobca nezabudol na FM rádio a nechýba ani NFC. Kompletné parametre sa dozviete z nášho tradičného základného infa.

Telefón už máme v redakcii na testovanie, môžete sa tak tešiť na podrobnú recenziu. Zatiaľ si môžete pozrieť naše video z oficiálneho uvedenia na slovenský trh, v ktorom nájdete prvé skúsenosti a postrehy kolegu Richarda z krátkeho používania.

LG Q6 (prvý kontakt)

LG Q6 z oficiálnej slovenskej distribúcie bude dostupné len u mobilných operátorov. Prvý septembrový týždeň sa začne predávať v O2 a Orangei, termín dostupnosti v Telekome zatiaľ nepoznáme.

Odporúčaná cena je stanovená na 349 eur. K dispozícii bude iba v platinovej farbe a singel SIM verzii.

Diskusia k článku:

Peter 25.08.2017 - 09:28

349 eur :))))))))))

Jamie25.08.2017 - 09:58 Trvalý odkaz

Ako viem že prednosti tohoto telefónu majú byť iné ako výkon ale ten procesor v telefónoch do max 200€ si mohli odpustiť... Nehovoriac o absencii čítačky, ktorá je aj v telefónoch za 150€...

martin25.08.2017 - 11:43 Trvalý odkaz

myslim ze telefon ma az priliz vysoku cenu doplatim si ani nie 100 eur a mam lG G6 ??zvlastna cenova politika

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease25.08.2017 - 12:53 Trvalý odkaz

Skôr by som povedal, že ide o peknú "RYŽU" pre niekoho.
Ako som už písal v základnom infe. Q6 sa začal prvý predávať v Indii. Variant 3/32GB ~ Dual SIM je za 199€. za 300pade mám LG V20, alebo iný Snapdragon 820.

Jamie25.08.2017 - 13:22 Trvalý odkaz

Samozrejme, že v Indii by si za tento telefón nedovolili toľko pýtať, keďže najpredávanejšou značkou je u nich Xiaomi a ako isto vieme, za 350€ si vedia pomaly kúpiť Mi6 so Snapdragonom 835. Nehovoriac o najpredávanjších kúskoch z rady Redmi Note...
Ale súhlasím, že sa u nás chcu na tom telefóne poriadne nabaliť, hlavne keď za príplatok 100€ (ako spomenul maffo) má človek skvelú G6ku...
Edit: xiaomi nie je najpredávanejšou ale najviac preferovanou značkou pri kúpe nového mobilu

Celá diskusia 20 príspevkov