Facebook Marketplace sa rozširuje do Európy, Slovensko stále chýba

Známa služba najväčšej sociálnej siete, kde na jednom mieste môžete predávať a kupovať tovar z druhej ruky, rozširuje svoje pôsobenie o 17 európskych krajín.

Facebook Marketplace je miesto, ktoré funguje ako bazár. Môžete tu predávať svoje nepotrebné veci, ale nájdete tu tiež množstvo ponúk, ktoré by vás mohli zaujať. Služba sa vyvinula z Facebookových skupín a združuje predaj z druhej ruky na jednom mieste.

Sociálna sieť najnovšie oznámila, že Marketplace rozširuje svoje pôsobenie o 17 európskych miest. Nájdete medzi nimi: Rakúsko, Belgicko, Českú republiku, Dánsko, Fínsko, Francúzsko, Nemecko, Maďarsko, Írsko, Taliansko, Luxembursko, Holandsko, Nórsko, Portugalsko, Španielsko, Švédsko a Švajčiarsko.

Slovensko však bohužiaľ stále chýba. Marketplace chce zaujať najmä lepším a bezpečnejším pocitom z predaja či kúpy. Cez sociálnu sieť si viete pozrieť profil predajcu a kupujúceho, kde o ňom vo väčšine prípadov nájdete aspoň základné informácie. Následný predaj potom prebieha osobne.

Okrem zmienených krajín je služba dostupná aj v USA, Veľkej Británii a Austrálii. Kedy sa Marketplace rozšíri aj na Slovensko zatiaľ nie je známe. Stále však ide o mladú službu, ktorá postupne expanduje, takže je to zrejme len otázkou času.

Zdroj: newsroom.fb.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu