Omeškaný Essential Phone sa začal predávať

Telefón z kategórie prémiových zariadení sa mal najskôr začať predávať koncom júna, neskôr sa presný termín prestal spomínať. Na blogu výrobcu sa konečne objvilo oznámenie o dostupnosti.

Po niekoľkých týždňoch neistoty oznámil spolutvorca smartfónu a jeden zo zakladateľov Androidu Andy Rubin, že predaj Essential Phone odštartoval. Zatiaľ je dostupný iba cez internetový obchod Essential, Amazon, Best Buy a mobilného operátora Sprint.

Essential Phone bol oznámený koncom mája a dizajnom i výbavou mieri medzi top modely. Konštrukcia je vyrobená z titánu a keramiky, a mala by odolať nárazom na betónový povrch. Displej s 5,71'' uhlopriečkou, pomerom strán 19:10 a rozlíšením 1312 x 2560 bodov je takmer bez rámu. Na tele smartfónu nie je žiadne logo, pretože podľa výrobcu je telefón vaším osobným prejavom a nemali by ste byť nútení propagovať značku len preto, že stojí za výrobou produktu.

Na zadnej strane sa nachádzajú dva magnetické piny, ktoré slúžia na pricvaknutie príslušenstva. Napríklad 360° kamery, ktorá bola predstavená spolu so smartfónom. Vo vnútri beží nový procesor Snapdragon 835 doplnený o 4 GB operačnú pamäť RAM a 128 GB úložisko. Kompletné informácie o výbave sa dočítate v základnom infe.

V obchode essential.com zaplatíte za novinku 699 USD a dokúpiť si k nej môžete 360° kameru za zvýhodnenú cenu 50 dolárov. Na výber je zatiaľ iba čierny a biely farebný variant. Netradičná zelená príde neskôr. Doručenie je ale možné iba do USA. Dátum globálneho uvedenia nepoznáme.

Zdroj: essential.com/blog

Diskusia k článku:

Celá diskusia 1 príspevok