Konečná verzia Androidu O by mohla prísť 21. augusta

Podľa najnovších informácií by sme sa finálnej verzie Androidu O mohli dočkať už tento mesiac. Google ho vraj predstaví už koncom augusta, kedy ho sprístupní aj na svoje Pixel telefóny.

Očakávaná najnovšia verzia operačného systému Android s pracovným názvom "O" by mohla byť oficiálne dostupná pre telefóny Google Pixel už o týždeň. Hovorí sa o dátume 21. august. Vtedy sa bude dať v USA pozorovať zatmenie Slnka, a tak sa objavili špekulácie, že Google tento prírodný úkaz marketingovo využije.

Zákulisný zdroj, ktorý túto informáciu vypustil dodal, že pozná aj presný názov, teda to, čo sa skrýva za písmenom O. Nová verzia Androidu vždy nesie označenie sladkej pochúťky, a mesiace sa nehovorí o inom názve než Oreo. V minulosti napríklad uzavrel Google spoluprácu s firmou Nestlé a svetlo sveta uzrel Android 4.4 KitKat.

Stále však ide len o neoverené informácie, ktoré nie je možné overiť. Vieme však, že Android O prinesie viaceré novinky, medzi ktoré patrí napríklad obraz v obraze, nové notifikácie, zmeny v uzamykaní, nové písmo a ďalšie.

Zdroj: androidcommunity.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu