Facebook Watch: konkurencia pre YouTube zameraná na videá a seriály

Novou platformou chce najväčšia sociálna sieť upútať tvorcov video obsahu. Tým sľubuje správne publikum a aktívnu komunitu na mobiloch, TV a desktopoch.

Najväčšia sociálna sieť stále expanduje a prináša rôzne vylepšenia či nové služby. Najnovšie oznámila príchod služby Facebook Watch, kde sľubuje širokú škálu video obsahu vrátane seriálov rôznych žánrov. Tešiť sa tak môžete na obsah od reality show, cez komédie, až po rôzne živé prenosy športových podujatí.

Niektoré seriály, ktoré vo Watch uvidíme, boli dokonca financované samotným Facebookom, ako napríklad novinka s názvom Returning the Favor od skúseného tvorcu Mika Rowa. Prioritou budú tiež živé šou, ktoré sa spoja priamo s fanúšikmi. Nebude chýbať ani obsah, ktorý fanúškov zapojí do deja. Čakajte aj seriály zamerané na rozličné témy a živé udalosti pre komunitu.

Facebok Watch začne svoju púť podobne, ako viaceré novinky, teda testovaním na obmedzenom publiku v Spojených štátoch. Služba sa však čoskoro potom rozšíri aj o ďalších používateľov a územia.

Časť platformy bude tiež otvorená pre obmedzenú skupinu video tvorcov a neskôr sa sprístupní každému používateľov. Vyzerá to tak, že Facebook chystá pre YouTube sľubnú konkurenciu.

Zdroj: Facebook

Diskusia k článku:

Začať diskusiu