Rad Lenovo Phab 2 nedostane update na Android 7 Nougat

Lenovo sa o svoje telefóny stará a niekedy pripraví aktualizáciu aj na menej výkonné zariadenia. Majitelia radu Phab 2 zrejme ostanú sklamaní. Žiadny z trojice smartfónov sa aktualizácie na Android 7.0 Nougat nedočká.

Na webovej stránke podpory support.lenovo.com nájdete plán aktualizácií. Môžete si tam skontrolovať, či sa váš telefón alebo tablet dočká novšej verzie softvéru. Napríklad majitelia tabletu Lenovo Yoga Book by mali dostať updade na Nougat v októbri tohto roka, ale pre Phab sériu sa aktualizácie neplánuje. Ostane na nej bežať Android 6.0 Marshmallow.

Druhá generácia tabletofónov prišla v júni 2016 a ponúka veľmi slušnú výbavu. Phab 2 Pro bol dokonca prvým smartfónom na svete s podporou technológie pre virtuálnu realitu Google Tango. Práve optimalizácia systému pre VR aplikácie môže byť dôvodom, prečo chce Lenovo na Phab 2 nechať radšej bežať Marshmallow.

Prečo ale výrobca neplánuje Android 7.0 ani pre Phab 2 a Phab 2 Plus, keď slabšie vybavený minuloročný rad K6 dostal update už v júni, vie iba Lenovo.

Zdroj: support.lenovo.com

Diskusia k článku:

Nightmare 11.08.2017 - 12:35

Za to K6 seria dostala/dostane cela 7

Celá diskusia 1 príspevok