VÚB Mobile Banking: nové funkcie a prihlásenie čítačkou už aj na Androide

Mobilná aplikácia Všeobecnej úverovej banky sa v týchto dňoch rozširuje o ďalšie novinky. Pribudlo päť funkcií pre Rýchly prístup, nastavenie úvodnej obrazovky podľa vlastných preferencií a prihlasovanie sa pomocou čítačky odtlačkov už aj na smartfónoch s Androidom.

Manažment financií prostredníctvom mobilného telefónu je rýchly a jednoduchý. Kto používa mobilnú aplikáciu niektorej z bánk, zvyčajne ani nemusí navštevovať webovú stránku s internetbankingom. Zákazníci VÚB-čky majú teraz k dispozícii nové funkcie, ktoré opäť o niečo uľahčia používanie mobilnej aplikácie.

Po veľkej aktualizácii vo februári tohto roka prináša banka ešte viac možností prispôsobiť si aplikáciu najčastejšie používaným činnostiam.

Na prihlasovacej a domácej stránke pribudol widget (blesk) pre Rýchly prístup k vybraným piatim funkciám. Na Domácej stránke si možno vybrať, čo bude viditeľné medzi štyrmi zobrazovanými produktami, zvoliť si horizontálne alebo vertikálne zobrazovanie, či ľubovoľné nastavenie ďalších vybraných funkcií. Rýchle platby na odoslanie peňazí z účtu platobným partnerom môžu byť dostupné priamo po prihlásení.

Pri cestovaní alebo nákupoch na zahraničných e-shopoch sa zíde aj nová Menová kalkulačka. Informuje o kurzovom lístku vybraných mien a súčasne prepočítava sumy. Pribudli tiež prehľadné informácie s Mapou pobočiek (mapa, vyhľadávanie, detaily o pobočke) a informáciami o vzdialenosti k pobočke či bankomatu s možnosťou zobraziť si cestu k cieľu.

Aplikácia prináša novinky aj pre už dlhšie fungujúce Najobľúbenejšie položky:

- Rýchly zostatok si možno upraviť. Zákazník má na výber, či chce vidieť celkový zostatok alebo len vlastné prostriedky.

- Funkcia Scan & Pay zjednodušujúca platenie účtov načítaním alebo skenovaním rozširuje možnosť kopírovať IBAN aj z ďalších obrazoviek (detail účtu, info k účtu). Dá sa skopírovať aj číslo účtu príjemcu z detailu transakcie.

- Zmena Mobilného PIN-u sa bude dať robiť jednoduchšie, nemusí sa deaktivovať a nanovo aktivovať aplikácia.

- Obľúbení platobní partneri: zákazník si v mobile zaradí vybraných príjemcov do obľúbených a bude mať ich účty na začiatku zoznamu.

Banka má špeciálnu webstránku with.vub.sk, kde nájdete všetky informácie i novinky.

Mobil banking zatiaľ využíva približne 20 % klientov VÚB, ale záujem rastie, počas tohto roka sa ich počet zdvojnásobil. Najčastejšie ide o ľudí vo veku medzi 30 až 40 rokov, najaktívnejší sú však mladí ľudia vo veku od 20 do 30 rokov. Priemerne sa používateľ do aplikácie prihlási 15-krát mesačne a výška priemernej platby dosahuje 300 €.

Najnovšia verzia aplikácie je dostupná pre mobilné zariadenia s operačným systémom Android 4.1 a novším a iOS od verzie 9. Prihlasovanie pomocou odtlačku prsta je dostupné pre smarfóny s Androidom vybavené službou Android Smart Lock od verzie 6.0.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Dezi 09.08.2017 - 17:40

Ešte pridať autorizácii platieb otlackom a je duper

majino09.08.2017 - 21:26 Trvalý odkaz

Predtym som hanil, tak teraz pochvalim (aj ked takto to malo vyzerat hned po aktualizacii na novu verziu). Aplikacia sa da celkom pekne prisposobit k potrebam uzivatela a to je dobra cesta, len tak dalej.

Celá diskusia 2 príspevky