Vyhľadávanie obrázkov cez Google ponúka rozšírené možnosti

Vyhľadávanie obrázkov cez Google je teraz na mobile oveľa zaujímavejšie a podrobnejšie. Každý obrázok vám ponúkne ďalšie možnosti, viac informácií a zmenila sa aj lišta nástrojov.

Google vyhľadávanie obrázkov prináša nové vylepšenia. Pri každom obrázku ponúkne ďalšie možnosti, ktoré napovedajú, čo ďalšie v súvislosti s hľadaným obrázkom ešte môžete na internete nájsť. Viac podobných obrázkov, recepty, možnosti nákupu rôznych produktov a podobne.

Po vyhľadaní obrázku sa v jeho rohu zobrazí malý odznak, ktorý ho kategorizuje. Odznak je doplnený textom, ktorý vás navádza k ďalšej akcii súvisiacej s obrázkom. Napríklad ak hľadáte slovo langoš, Google vám ponúkne obrázky tejto pochúťky, obohatené o odznak s nápisom recept. Po ťuknutí naň si môžete prečítať kompletný postup, ako si langoš pripravíte, vrátane všetkých surovín. Nové nástroje vyhľadávania fungujú aj na väčšinu slovenských názvov.

Celkové vyhľadávanie dopĺňa tiež nová lišta nástrojov, pomocou ktorej si môžete na vami zadané slovo vyhľadať najnovšie obrázky, gify, clip arty, HD obrázky a tiež obrázky podľa toho, aká farba na nich prevláda. Samotné hľadanie nevyžaduje žiadnu špeciálnu aplikáciu a funguje v mobilnom prehliadači. Webová verzia vyhľadávača obrázkov novinky zatiaľ neponúka.

Zdroj: Google

Diskusia k článku:

Začať diskusiu