Poradňa: Ako pridať odkaz na web medzi aplikácie na domácej obrazovke?

Chceli by ste mať medzi ikonami na základnej obrazovke aj odkazy na najnavštevovanejšie webstránky? Poradíme, ako na to.

Seriál Poradňa tvoríme na základe vašich e-mailov zaslaných na redakcia@fony.sk. Ak vás trápi nejaký problém s telefónom, mobilným operátorom alebo hľadáte nejaký špecifický mobil, napíšte nám. Z pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku a tej sa budeme venovať formou takéhoto článku.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Dnes sme vybrali otázku od Martina: "Zdravím, mám Samsung Galaxy S6 edge s Androidom. Ako si môžem na domácu obrazovku pridať ikonu / logo nejakej webstránky? Kamarát to má, ale už si nepamätá, ako si to vytvoril. Po kliknití sa mu stránka načíta cez Google Chrome."

Tento postup je veľmi jednoduchý, stačí v Chrome otvoriť želanú webstránku, napríklad www.fony.sk. Potom prejdite navrch a zobrazte Možnosti prehliadača Chrome (tri bodky vpravo hore).

Tu stlačte "Pridať na domovskú stránku". Zadajte popis, ktorý sa má zobraziť pod ikonou. Následne ju nájdete medzi ostatnými aplikáciami na svojej základnej obrazovke.

Chrome pre iOS takúto možnosť neponúka. Odkaz priamo medzi ikonami na základnej obrazovke ale môžete podobným spôsobom vytvoriť cez natívny prehliadač Safari.

Otvorte v ňom želanú URL adresu, dole stlačte ikonu pre zdieľanie a vyberte "Pridať na plochu".

Takto si rýchlo vytvoríte odkazy na najpoužívanejšie stránky, ktoré navštevujete každý deň.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu