HTC U11 dostane softvérovú aktualizáciu na Bluetooth 5.0

Vlajková loď tak prejde z Bluetooth 4.2 na 5.0, ktorý jej umožní vyšší dosah a dvojnásobnú prenosovú rýchlosť. To všetko vďaka softvérovej aktualizácii.

Bluetooth 5.0 však nie je softvérovou záležitosťou a HTC U11 už muselo potrebný hardvér obsahovať pri vydaní. Nová verzia bezdrôtového pripojenia prichádza v dvoch režimoch. Tým prvým je klasický, jeho cieľom je spoľahlivá a stabilná komunikácia medzi rôznymi zariadeniami, ako napríklad klávesnice, myši, reproduktory a podobne. O výhodách päťky sme písali v článku Bluetooth 5.0 je tu. Prináša štvornásobný dosah a dvojnásobnú rýchlosť.

Druhý, režim nízkej spotreby, je zameraný na to, aby zariadenia pri komunikácii spotrebovali čo najmenej energie. Je určený pre zariadenia, ktoré vyžadujú dlhodobú synchronizáciu, ako napríklad chytré hodinky či rôzne náramky.

Nová verziu Bluetooth bola odhalená ešte v roku 2016, prostredníctvom skupiny Bluetooth Special Interest Group. Jej najväčším prínosom je zvýšenie dosahu a prenosovej rýchlosti. Zvýšenie výkonnosti nevedie k zvýšeniu spotreby energie. Bluetooth 5.0 využíva dokonca 2,5-krát menej energie než predošlá verzia 4.2. Vzhľadom na to, že čip päťkovej verzie vyšiel začiatkom tohto roka, môžete nájsť Bluetooth 5.0 už vo viacerých novších zariadeniach, medzi ktoré patrí napríklad Samsung Galaxy S8.

Pri HTC U11 sa stretávame so zaujímavým vylepšením, kedy dochádza k aktualizácii hardvéru pomocou softvérového balíčka. To všetko vďaka tomu, že kórejský výrobca myslel na budúcnosť a potrebný hardvér do svojej vlajkovej lode stihol zabudovať ešte pred jej vydaním. Podobný update príde spolu s Androidom O aj na Moto Z2 Force.

Zdroj: androidauthority.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu