Google: do konca roka príde 11 telefónov kompatibilných s Daydream VR

Okuliare na virtuálnu realitu od Google sú na poli VR zaujímavým kúskom, s príjemnou cenou. Stále im však chýba viac podporovaných zariadení, čo sa má do konca roka zmeniť.

Daydream VR je virtuálna realita od Google, ktorá sa za pomoci kompatibilného smartfónu premení na samostatný VR systém. Stačia vám k tomu samotné Daydream VR okuliare, ktoré sú dodávané s malým ovládačom. Do nich potom vložíte váš telefón a oddávate sa zážitkom virtuálnej reality. Na trhu je v súčasnosti málo podporovaných zariadení. Daydream VR zatiaľ môžu využívať iba majitelia telefónov Google Pixel, Motorola Moto Z, Huawei Mate 9 Pro (vrátane Porshe Design Mate 9) a ZTE Axon 7.

Podporu dostane aj pripravovaný Asus Zenfone AR a v podobe aktualizácie príde na Samsung Galaxy S8 a S8+. Google sľubuje zmenu a do konca roka plánuje podporované zariadenia rozšíriť o jedenásť nových modelov. Zatiaľ nie je jasné, o aké telefóny pôjde, informácie sa dozvieme postupne. S istotou ale môžeme povedať, že Daydream VR dostanú i pripravované Pixely. Ich predstavenie sa očakáva na jeseň.

Google okrem toho plánuje pokračovať aj v rozširovaní obsahu, ktorý sa sústredí na hry, zážitkové aplikácie a filmy. Samozrejmosťou je tiež exkluzívny obsah, ktorý nebude dostupný na inom VR zariadení. Daydream okuliare nevyžadujú, okrem vášho telefónu, žiadne externé senzory ani iné zariadenie, čo je ich veľkou výhodou.

Zdroj: theverge.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu