Poradňa: Je možné presunúť zálohu iPhonu v iTunes na iný disk?

Telefón s veľkým úložiskom je pohodlný, avšak len do momentu, kedy chcete 128 GB fotografií a videí zálohovať do počítača. A ten ich chce uložiť na systémový disk.

Seriál Poradňa vytvárame na základe vašich otázok a žiadostí o pomoc, ktoré nám zasielate na e-mail redakcia@fony.sk. Ak vás trápi nejaký problém s telefónom, mobilným operátorom alebo hľadáte nejaký špecifický mobil, napíšte nám. Z redakčnej pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku a tej sa budeme venovať formou takéhoto článku.

Tentoraz skúsime pomôcť Jozefovi: "Dobrý deň, poprosil by som vás o radu. Mám iPhone 7 128 GB. Chcem si ho zálohovať cez iTunes a chcem, aby sa mi záloha uložila do môjho počítača. Lenže tu nastáva problém. PC mi ho nechce zálohovať, pretože na mojom disku C mám voľných iba 50 gigabajtov. Na disku D mám 900 GB priestoru.

Potreboval by som poradiť, ako zmením umietnenie zálohy iPhonu na disk D, kde mám voľné miesto."

iTunes nainštalovaný na počítač s Windows zálohy ukladá automaticky na systémový disk, konkrétne do priečinka s cestou "C:\Users\(Meno používateľa)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup". Ak na céčku priestor nemáte, musíte iTunes na voľný disk presmerovať malým trikom.

1. Starý priečinok Backup vymažte, respektíve premiestnite na nový disk D.

2. Vznikne nový priečinok s adresou "D:\Backup". Ak nemáte čo premiestniť, jednoducho ho vytvorte.

3. Vráťte sa do pôvodného priečinka, z ktorého ste Backup vymazali, teda C:\Users\(Meno používateľa)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\

4. Podržte Shift a pravým tlačidlom myši kliknite na voľný priestor. Potom vyberte "Otvoriť príkazový riadok v tomto priečinku"

5. zadajte: mklink /J “%APPDATA%\Apple Computer\MobileSync\Backup" "D:\iTunes Backup" a stlačte ENTER

Systém v tomto priečinku vytvorí zástupcu s pôvodným názvom Backup, ten ale bude smerovať na nový disk D. Keď doň iTunes začne ukladať súbory z iPhonu, pôjdu priamo do nového umiestnenia na disk s voľným miestom.

Samozrejme, vo všetkých cestách nahraďte Meno používateľa týnm, ktoré používate vo svojom vlastnom počítači. Prispôsobiť môžete aj názvy diskov, ak používate iné ako C a D.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Zdroj a obrázky: fonepaw.com

Diskusia k článku:

martin 29.07.2017 - 13:15

Myslim ze tu je rada priliž zložita kedže sa čitatel pyta ako ,jednoduche je iTunes odinstalovat a pri inštalacii si vybrat disk D a je to

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne29.07.2017 - 14:11 Trvalý odkaz

Odkedy vymysleli zalohy v iCloud (6 rokov?), iTunes som nemal nainstalovany. Iba asi raz, ked som sa z bety vratil na stabilny firmver, vtedy to inak neslo.

LOL29.07.2017 - 15:57 Trvalý odkaz

Ak by islo iba o fotky a videa, tak predsa staci spojit kablom iPhone a PC a cez Tento pocitac skopirovat zlozku DCIM kamkolvek do PC.

Matej Krajčovič30.07.2017 - 12:25 Trvalý odkaz

Výhoda zálohovania na iOS je práve to, že ti okrem fotiek a videí zálohuje aj všetko ostatné, vrátane prístupových hesiel do jednotlivých app a nastavení, zvonenia, SMS správ atd...

Celá diskusia 5 príspevkov