MIUI 9 prinesie nové funkcie a ešte rýchlejšie reakcie

Najnovšia generácia používateľského prostredia prináša celkovú optimalizáciu systému, inteligentného asistenta a launcher, ktorý navrhne spustenie aplikácií podľa zobrazeného obsahu na displeji telefónu.

Novú verziu nadstavby MIUI 9, ktorá je založená na Androide 7.0 Nougat, uviedlo Xiaomi spolu s modelom Mi 5X. Firma sa na prezentácii pochválila, že aktuálne má MIUI vo svojich zariadeniach už 2,8 miliardy používateľov, dostupná je v 142 krajinách a 55 jazykoch. Používatelia oceňujú rýchlosť, stabilitu, ovládanie gestami a množstvo doplnkových funkcií.

Najnovšia verzia má byť ešte rýchlejšia a s komplexnou optimalizáciou systému, čo sa odrazí na výkone smartfónov. Výrobca naznačil, že MIUI 9 je vraj najrýchlejší Android s bleskovým spúšťaním aplikácií. Medzi najvýraznejšie novinky patrí nový vyhľadávač obrázkov, inteligentný pomocník a Smart app launcher - funkcia, ktorá umožní na základe špeciálneho algoritmu ponúkať spustenie ďalších aplikácií podľa obsahu zobrazeného na displeji.

Vďaka inteligentnému pomocníkovi budete môcť vyhľadávať akékoľvek fotografie, texty či udalosti. Podobne, ako s Google asistentom. Vyhľadávač obrázkov "prezrie" po zadaní kľúčového slova celý obsah zariadenia.

Aktualizácia na MIUI 9 bude spustená 11. augusta 2017. Najskôr sa dočkajú majitelia modelov Mi 6, Mi 5X a globálnej verzie Redmi Note 4X. Ďalšia vlna príde 25. augusta a bude dostupná pre Mi 4C, Mi 4S, Mi 5, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi 5c, Mi Max, Mi Max 2, Mi Note Pro, Mi Note 2, Mi Mix a Redmi 4X. Koncom septembra príde rad na ostatné zariadenia, v ktorých beží MIUI 8.6. Niektoré funkcie sa môžu v globálnej a čínskej verzii ROM líšiť.

Predchádzajúcej verzii MIUI 8 sme sa venovali v tomto článku, v ktorom sme ju porovnali s MIUI 7. Podobné porovnanie MIUI 8 vs. MIUI 9 pre vás pripravíme v budúcich týždňoch.

Zdroj: miui.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu